2017-ųjų „Eurovizijoje“ dalyvaus 43 šalys. Lietuva jau įpusėjo savo atstovo atrankas. Iš 50 pretendentų liko tik 25, tačiau kas šįmet atstovaus Lietuvai, paaiškės tik kovą.

„Kvietimas švęsti įvairovę pratęsia pernai metais skambėjusį šūkį „Come together“ (liet. „Burkimės draugėn“). Šūkis atspindi „eurovizinį“ tikslą – čia laukiami visi, tai visų Europos šalių šventė“, – oficialiam konkurso portalui eurovision.tv kalbėjo „Eurovizijos“ vadovas Jonas Ola Sandas.

Šįmetinis logotipas atspindi ukrainietišką vėrinį, žinomą kaip „Namysto“. Teigiama, kad šis vėrinys nėra tik papuošalas, esą jis tarsi amuletas, saugantis grožį ir sveikatą. Tradiciniai ukrainiečių vėriniai gaminami iš daugybės smulkių karoliukų, kiekvienas vėrinys – unikalus.

2017-ųjų „Eurovizija“ į Ukrainą persikėlė po to, kai 2016-aisiais vykusiame dainų konkurse pergalę išplėšė ukrainietė Jamala.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)