„Dokumentai dėl uždraudimo įvažiuoti trejus metus parengti ... Sprendimą priimsime artimiausiu metu“, – spaudos konferencijoje nurodė O. Tkačukas, atsakydamas į klausimą dėl uždraudimo J. Samoilovai atvykti į Ukrainą.

J. Samoilova su daina „Flame is Burning“ turi atstovauti Rusijai šiemetinėje Eurovizijoje, kuri įvyks Kijeve. Dainininkė nuo vaikystės yra prikaustyta prie invalido vežimėlio.

SBU anksčiau pranešė, kad patikrins informaciją apie galimus J. Samoilovos apsilankymus Rusijos aneksuotame Kryme ir priims sprendimą dėl jos atvykimo į Ukrainos teritoriją.

Kovo 20 dieną paaiškėjo, kad SBU parengė sprendimą uždrausti J.Samoilovai atvykti į šalį. „Šią minutę sprendimas dėl uždraudimo jai atvykti dar nepriimtas, bet atskleisiu paslaptį: atitinkamas dokumentas jau parengtas“, – žurnalistams sakė SBU vadovas Vasilis Hrycakas.

Šiemetinė Rusijos atstovė kelia politinę įtampą, nes abi kaimynės nuo pat Krymo aneksijos 2014 metų kovą yra įsitraukusios į piktą ginčą.

Eurovizijos konkursas deklaruoja savo politinį neutralumą, tačiau neatrodo, kad politika liks nuošalyje Rytų Ukrainoje vykstant kruvinam konfliktui, dėl kurio kaltinama ir Maskva.

J. Samoilova naujienų agentūrai AFP telefonu patvirtino, kad 2015 metų birželį dalyvavo iškilmingame sporto populiarinimo koncerte Kryme.

Tai galėtų sužlugdyti jos dalyvavimą, nes Ukraina, remdamasi tokiu pagrindu, įtraukia Rusijos popdainininkus į „juoduosius“ sąrašus.