2015 m. praėjus metams po Maskvos ir Vakarų pasaulio santykių atšalimo, Rusijos atstovė Polina Gagarina įvardijama kaip reali pretendentė laimėti „Eurovizijos“ dainų konkursą. Muzikos kritikas Artūras Gasparijanas teigia, kad lengvai bendraujanti ir draugiška P. Gagarina gali būti slaptu V. Putino ginklu, rašo „Newsweek“.

Praėjusių metų Rusijai atstovavusios seserys Marija ir Anastasija Tolmačiovos buvo sutiktos nepasitenkinimo šūksniais dėl tuometinio Rusijos įvaizdžio tarptautinėje erdvėje po Rusijoje priimto įstatymo, nukreipto prieš „gėjų propagandą“ ir Krymo pusiasalio aneksijos, kuri sukėlė įtampą tarp Rusijos ir Vakarų pasaulio.

Krymo aneksija žymi kritinį tašką Vakarų ir Rusijos santykiams, teigiama, kad santykiai yra patys blogiausi nuo Šaltojo karo pabaigos. Vis dėlto muzikos kritikas Artūras Gasparijanas, kuris šiuo metu yra Vienoje, teigia, kad P. Gagarinos atvykimas į „Euroviziją“ jau išsklaidė praėjusių metų nuostatas.

„Prieš Gagarinos atvykimą į Vieną, vietinė žiniasklaida svarstė, „kodėl V. Putinas mums siunčia šią blondinę? Ar ji jo slaptasis ginklas? Kaip pasirodė, tam tikra prasme, ji iš tiesų tokia yra “, – teigia muzikos kritikas iš Rusijos.

Rusijos socialiniuose tinkluose išplito video siužetas, kuriame P. Gagarina apkabinusi praėjusių metų „Eurovizijos“ nugalėtoją Conchitą Wurst, šią viešųjų ryšių kampaniją A. Gasparijanas pavadino „istorine“. Praėjusių metų nugalėtoja Conchita Wurst Rusijos stačiatikių bažnyčios atstovų buvo pavadinta „pasibjaurėtina“, todėl P. Gagarinos susitikimas su „Eurovizijos“ laimėtoja iššaukė ir daugiau įžeidžiančių komentarų iš konservatyviųjų rusų.

Praėjusiais metais Rusijos parlamento narys Valerijus Riškinas netgi pateikė pasiūlymą Rusijai rengti savo koncertą, kad ateityje būtų išvengta „vertybių“ susidūrimo.

A. Gasparijanas teigia, kad šių metų Rusijos atstovė „Eurovizijoje“ tapo „tiltu“ „nuginkluojančiu Vieną“ ir tuo pat metu pristatančiu Rusiją.

P. Gagarina pateko į šeštadienį vyksiantį „Eurovizijos“ finalą ir yra viena realiausiu pretendenčių laimėti konkursą. Muzikos kritikas įsitikinęs, kad P. Gagarinos draugiškumas ir patrauklumas prisidėjo prie teigiamo Rusijos įvaizdžio stiprėjimo.

„Ji labai graži, gražiai elgiasi ir su visais bendrauja, tai yra vienas iš komunikacijos būdų, kurį europiečiai supranta“, – įsitikinęs ekspertas.

Remiantis „Eurovisionworld“ internetiniu puslapiu, P. Gagarinos šansai laimėti „Euroviziją“ labai realūs – šiame puslapyje kol kas ji nusileidžia tik Švedijos atstovui Mansui Zelmerlowui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (225)