„Eurovizijos“ finalas šiemet įvyks gegužės 14 dieną, organizuojanti ETS sakė paraginusi sunkumų prislėgtą Rumunijos valstybinį transliuotoją TVR sumokėti skolas, kurios susikaupė per pastaruosius ketverius metus, ir pagrasino priešingu atveju neleisti rodyti šio šou. Tikėtina, kad būtų neleista dalyvauti ir Rumunijos atstovui Ovidiu Antonui.

O.Antonas, kuris turi atlikti anglišką dainą „Moment of Silence“, dabar gali būti priverstas trauktis.

„Laiške Rumunijos finansų ministrei Ancai Dragu, nusiųstame balandžio 15 dieną, ETS paprašė sumokėti 10 mln. (Šveicarijos frankų) į ETS banko sąskaitą iki darbo pabaigos trečiadienį, 2016 metų balandžio 20 dieną“, – nurodė ETS.

Organizacija pridūrė taip pat paprašiusi „besąlygiškos ir neatšaukiamos“ banko garantijos dėl likusios skolos dalies – dar 6 mln. frankų, ir įrodymų apie išmokėjimo planą iki metų pabaigos.

Jei Rumunijos transliuotojas to nepadarys, „bus virtinė pasekmių, kurių viena yra tai, kad TVR nebus leista dalyvauti „Eurovizijos“ dainų konkurse 2016 metų gegužę“, nurodė ETS.

TVR pareiškime sakoma, kad ji sausio mėnesį grąžino 250 tūkst. eurų.

Tada stotis pasakė ETS, kad neturi galimybių grąžinti daugiau, ir paprašė „supratimo bei tolerancijos“, turint omenyje jos „katastrofišką“ finansinę padėtį po pranešimo apie 5,4 mln. eurų nuostolį 2015 metais.

ETS perspėjo, kad taip pat iškilo pavojus TVR teisėms rodyti kitus būsimus tarptautinius renginius, tarp jų – 2016 metų Europos futbolo čempionatą birželio mėnesį ir Rio de Žaneiro olimpiadą rugpjūtį.

Rumunijos premjeras Dacianas Ciolosas pirmadienį sakė, jog vyriausybė stengsis tarpininkauti dėl sprendimo, kad šalis nebūtų pašalinta iš konkurso, kurį pernai stebėjo 197 mln. žiūrovų visame pasaulyje.

Per 22 dalyvavimo metus rumunai nė karto nelaimėjo „Eurovizijos“, bet du kartus buvo treti.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)