Dramatiška praėjusio šeštadienio kova kelialapį į pusfinalį padovanojo 4 dalyviams: Aistei Pilvelytei, Sashai Song, Gretai Zazzai ir Ievai Zasimauskaitei. Jie užsitikrino vietą pusfinalyje.

Šio vakaro laidos metu scenoje savo dainas ir pasirodymus dar kartą žiūrovams ir komisijai demonstravo aštuoni atlikėjai, taip pat siekę iškovoti kelialapį į pusfinalį. Paula, Gabrielius Vagelis, „Fusedmarc“, Kotryna Juodzevičiūtė, Alanas Chošnau, „Queens of Roses“, Vilija Pilibaitytė-Mia ir Valerija Iljinaitė varžėsi dėl galimybės keliauti toliau.

Susumavus šio vakaro rezultatus paaiškėjo, kad į pusfinalį patenka grupė „Fusedmarc“, Gabrielius Vagelis, Paula ir Kotryna Juodzevičiūtė.

Alanas, Mia, grupė „Queens of Roses“ ir Valerija Iljinaitė iš tolesnės kovos pasitraukia.

Komisijos kėdes šios laidos metu užėmė muzikos apžvalgininkas Ramūnas Zilnys, radijos stoties „LRT Opus“ vadovas Darius Užkuraitis, operos solistė Nomeda Kazlaus ir pirmą kartą šioje atrankoje prie komisijos stalo įsitaisiusi režisierė Dalia Ibelhauptaitė.

Pirmasis šios laidos filmavimo metu scenoje pasirodė Alanas Chošnau su daina „7 Days“. Šį kartą atlikėjas dar kartą pakeitė drabužių derinuką – scenoje pasirodė pasipuošęs džinsais, marškinėliais ir laisvu ilgoku džemperiu.

Gausiais aplodismentais palydėtą pasirodymą teigiamai vertino ir komisija, nors kai kurie komisijos nariai negailėjo ir priekabių. „Alanai – turi puikią popmuzikos dainą, – kalbėjo Darius Užkuraitis. – Turi gerą saldainį, bet kol kas tas popieriukas, į kurį įsuktas saldainis, dar nėra tas.“
Alanas Chošnau

Antroji scenoje pasirodė jauniausia atrankų dalyvė – šešiolikmetė Paula su daina „Never Let You Go“.

„Paula, kaip savo amžiaus, scenoje labai brandžiai elgiasi. Tiesą sakant, gal per daug brandžiai. Jei mano dukra, būdama šešiolikos, scenoje atliktų tokius veiksmus, aš nesu „davatka“, bet su ja turėčiau labai rimtą pokalbį“, – šyptelėjo R. Zilnys, tačiau pridūrė, kad ši daina jam nėra kažkokia įspūdinga ir galinti tapti lydere.
Paula

Trečiasis į sceną žengė Gabrielius Vagelis, atrankose jau spėjęs pelnyti lietuviško vikingo pravardę. Dainą „Fell My Self Free“ Gabrielius atliko su trimis pritariančiaisiais vokalistais, pasipuošęs ryškiaspalviu švarku su auksinėmis sagomis.

„Pirmiausia noriu labai pasveikinti, kad dainuojate žymiau „lygiau“ ir efektingiau nei praeitą kartą“, – po pasirodymo tarė N. Kazlaus. Ji neslėpė – ši daina jai labai patinka.
Gabrielius Vagelis

Ketvirtosios pasirodė „Queen Of Roses“ merginos. Jos konkurse varžosi su daina apie... Žūklę. Dainoje „Fisherman“ (liet. „Žvejys“) jos pasakoja istoriją apie žvejybą ir ragina „pagauti žuvelę“.

„Kiekvienas jūsų pasirodymas yra vis labiau „trenktas“ ir man tai patinka, – merginas vertino R. Zilnys. – Italai parodė, kad į „Euroviziją“ galima išsiųsti gorilą, tai gal mes galim išsiųsti žmogų su žuvies galva?“

D. Ibelhauptaitė nežarstė komplimentų. Priešingai, jos nesužavėjo nei daina, nei merginų atlikimas. „Mano nuomone, jūs su šia daina galite padaryti daug daugiau“, – kalbėjo Dalia.
"Queens Of Roses"

Penktuoju numeriu atrankose savo pasirodymą publikai ir komisijai padovanojo Kotryna Juodzevičiūtė. Mergina scenoje išnaudoja visus įmanomus žmones – pasirodo su dar penkiais vokalistais (Remiantis „eurovizinėmis“ taisyklėmis, scenoje gali pasirodyti daugiausia 6 žmonės).

D. Užkuraitis džiaugėsi jaunosios atlikėjos talentu. „Atrodėte pakankamai atsipalaidavusi ir tai yra gerai. Pati daina yra specifinė, nes neturi to saldaus „popsiško“ priedainio, tačiau gal tai ir gerai“, – kalbėjo D. Užkuraitis.
Kotryna Juodzevičiūtė

Šeštoji scenoje pasirodė atlikėja Vilija Pilibaitytė-Mia. Šį kartą moteris scenoje nekonstravo įspūdingo aukščio laiptų, kurie vieniems kėlė susižavėjimą, o kitiems – baimę, jog jais lipdama Mia gali slystelėti. Pasirodymo metu Mia pasipuošė ir daug kuklesne suknele nei ankstesnėse kovose – tiesiog kūno formas išryškinančia juoda suknele be jokių ypatingų raštų.

„Tie laiptai, manau, buvo nereikalingi. Nieko jie nepakeitė, o dabar galiu ramiai klausytis, – kalbėjo D. Užkuraitis. – Laiptų nėra ir ačiū Dievui.“

„Žinokite, kai aš pamačiau sostą. Dar Mios net nebuvo jame. Tik sostą pamačiau ir pirma mintis buvo „koks naftalinas ir kičas“. Jau praktiškai buvo ir minus šimtas balų. Bet kai atėjo Mia, viskas prašviesėjo, nors tas sostas visai nereikalingas, nuo jo neprašviesėjo.

Mano patarimas – meskite jį lauk, išvežkite kažkam į sodą. Tik nevilkite jo daugiau į sceną. Man atrodo, kad jūs labai gerai dainuojate, esate elegantiškai ir skoningai apsirengusi, bet tas jausmas, kad tai yra vidutiniškai gerai, manęs nepaliko, o man norisi, kad būtų „super special“ (liet. labai ypatinga) ir unikalu“, – kritikos negailėjo D. Ibelhauptaitė.
Vilija Pilibaitytė-Mia
Priešpaskutinė scenoje pasirodė grupė „Fusedmarc“. „Tai viena geriausių dainų šių metų atrankose, – komplimentų negailėjo R. Zilnys. – Ir nors ne man mokyti jus, kaip dainuoti, manau, kad daliai klausytojų norėtųsi, kad šį kūrinį atliktumėte kiek paprasčiau.“
"Fusedmarc"

Paskutinioji scenoje pasirodė Valerija Iljinaitė. Jau du kartus su languota suknele scenoje pasirodžiusi Valerija šį kartą pasirinko juodą drabužį.

„Labai gražu, kad nevengiante įvairaus vokalo, – kalbėjo N. Kazlaus. – Mane žavi Jūsų vidinė laisvė, kad galite sau leisti savo vidumi kalbėti. Tai yra vokalinė daina, o ko daugiau norėti.“
Valerija Iljinaitė
Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (619)