Iš Maidano, pagrindinės Kijevo aikštės, pajudėjęs autobusas lietuvių komandą vežiojo po įvairius miesto kampelius, o gidė atskleidė vieniems jau žinomas, o kitiems visai naujas detales apie Ukrainos sostinę.

Dnipro upės krantuose išsidėstęs Kijevas – vienas seniausių Rytų Europos miestų, įkurtas maždaug V amžiuje. Remiantis legenda, miestą įkūrė trys broliai ir sesuo. Jų statula kartu su lietuviais miestą apžiūrinėjantiems slovakams sukėlė nemenkas šypsenas – statuloje, kurioje pavaizduoti broliai ir sesuo, ketveriukė stovi laive, o priekyje stovinti sesuo ištiesusi rankas lyg Kate Winslet legendinėje kino juostoje „Titanikas“. „Mes dažnai pajuokaujame, kad Jamesas Cameronas (filmo režisierius – aut. past.), prieš kurdamas „Titaniką“, lankėsi Kijeve ir čia rado įkvėpimo“, – juokėsi ukrainietė gidė.

Pavasariška šiluma Kijevo svečių nelepina, tad „Fusedmarc“ solistė Viktorija Ivanovskaja nusprendė į miestą žvelgti pro stiklą pirmame autobuso aukšte. Atvirame antrame aukšte laiką leido tik Denisas Zujevas, kuris dažnai paniūniuodavo vieną ar kitą dainą, įkvėpdamas delegaciją šypsenoms.

Lietuvos delegacijos Eurovizijoje ekskursija po Kijevą

„Fusedmarc“ atlikėjams vizitas Kijeve – pirmoji patirtis. Tik Denisas yra buvęs šiame krašte, tačiau vaikystės prisiminimai migloti, tad pažintis su Kijevu vyksta iš naujo.

Vos į Kijevą atvykusi Viktorija stebėjosi gražia architektūra. „Tai labai didelis miestas, dideli pastatai, graži architektūra“, – su DELFI įspūdžiais dalijosi Viktorija.

Kijeve išties netrūksta į dangų besistiebiančių pastatų, saulės spinduliuose blizgančių auksinių cerkvių bokštelių ir įvairių monumentų. Įspūdingai atrodo ir miestą iš aukšto stebinti Motinos Tėvynės statula. Dnipro pakrantėje stovinti moters statula – vienas pagrindinių miesto simbolių.

Motinos Tėvynės statula yra daugiau nei 100 metrų auštesnė už Laisvės statulą Niujorke. Beje, norintys gali pamatyti miestą ir beveik iš pačios statulos viršūnės, tačiau į skydo viršuje įrengtą aikštelę vienu metu gali patekti tik trys žmonės – gidas ir du turistai.

Tiesa, visuomet į kuodelį plaukus susirišusi Viktorija į ekskursiją po Kijevą leidosi palaidais plaukais. Delegacija, pamačiusi Viktoriją, palydėjo ją nuostabos žvilgsniais. Ne vienam ji pasirodė sunkiai atpažįstama.

Ekskursija po Kijevą – nuotraukų galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (60)