Didžiajame „Eurovizijos“ finale H. Heick labiausiai patiko Australijos atstovė, bet galiausiai Australiją ji įvertino prasčiausiais balais, rašo eurovisionworld.com.

Komisijos nariai 26 dainas turėjo įvertinti balais nuo 1 ik 26, 1 balą skirdami labiausiai patikusiai dainai, o 26 balus – blogiausiai dainai. Tačiau H. Heick pasielgė priešingai.

Konkurso metu Danijos komisija 12 balų skyrė Ukrainai, tačiau vietoj jos turėjo būti Australija. Iš tikrųjų Ukraina iš Danijos komisijos neturėjo gauti nė vieno balo.

Tai reiškia, kad skirtumas tarp pirmąją vietą užėmusios Ukrainos ir antroje vietoje likusios Australijos turėjo būti tik devyni balai!

„Tai mano klaida“

Hilda Heick taip susikrimto dėl savo klaidos, jog ketina ateityje atsisakyti bet kokių su „Eurovizija“ susijusių užduočių.

„Tai didžiulė mano klaida ir aš ją nuoširdžiai pripažįstu. Tačiau noriu pabrėžti, kad nesu nusenusi, nors kai kas „Facebook“ rašo, kad turėčiau atsistatydinti ir nuo visko nusišalinti, ir kad aš nieko neišmanau! – svetainei bt.dk sakė H. Heick.

Komisijos nariai prieš antrąjį pusfinalį ir finalą buvo informuoti, kaip reikia vertinti kūrinius.

„Nepriklausomas auditorius iš „Deloitte“ maždaug pusvalandį Danijos komisijos nariams pasakojo, kaip reikia balsuoti. Jis yra atsakingas už šią informaciją pastaruosius dešimt metų.

Tačiau šiuo atveju tai neturi reikšmės, nes mūsų skaičiavimai rodo, kad ši klaida neturėjo įtakos galutiniams rezultatams“, - sakė „Danijos radijo“ pramogų vadovas Janas Lagermandas Lundme.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (905)