Spaudos konferencijoje LRT generalinis direktorius Audrius Siaurusevičius ir Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas paskelbė, kad šįmet „eurovizinių“ atrankų finalas vyks ne LRT studijoje, kaip įprasta, o Klaipėdoje.

A. Siaurusevičius ir V. Grubliauskas konferencijos metu pasirašė sutartį ir paspaudė rankas.

„Tai puikus miestas, o taip sutapo, kad šįmet Klaipėda – Lietuvos kultūros sostinė, o trečia – norėjome pabandyti su „Eurovizija“ išvažiuoti iš Vilniaus“, – po sutarties pasirašymo kalbėjo A. Siaurusevičius.

Tiesa, nei A. Siaurusevičius, nei V. Grubliauskas nepanoro atskleisti savo „eurovizinių“ favoritų. Nors Klaipėdos meras atskleidė, kad pradėjęs derybas dėl „eurovizinio“ finalo Klaipėdoje, atrankų laidas pradėjo žiūrėti kur kas atidžiau.

A. Siaurusevičiaus teigimu, šis pirmas iškeliavimas į kitus miestus gali paskatinti „Euroviziją“ dažniau rodyti kitų miestų žiūrovams. Negana to, kadangi finalo data sutaps su kita svarbia diena – finalas vyks kovo 11-ąją – koncerto metu bus nemažai akcentų šiai temai.

„Mes neprivalome daryti nacionalinės atrankos, pagal taisykles, galime tiesiog pasitarę deleguoti atstovą, tačiau norime akcentuoti naujus atlikėjus, stengiamės pritraukti kuo įvairesnius atlikėjus. Manau, be „Eurovizijos“ daug kas būtų likę nepastebėti“, – kalbėjo LRT generalinis direktorius.

Anot jo, „Eurovizijos“ atrankos ir „Dainų dainelė“ yra dvi savotiškos „žvaigždžių kalvės“.

Antra naujiena – dalis lėšų, kurią atrankų rengėjai surinks iš balsuojančiųjų žiūrovų, bus skirta dalyvio pasiruošimui konkursui. Tiesa, iki šiol neaišku, kokia tai bus dalis.

Atrankų finalą „Eurovizijos“ žiūrovai pamatys kovo 11-ąją. Bilietai į finalą, kuris vyks „Švyturio“ arenoje, kainuos 3 eurus. Klaipėdos miesto meras patikino, kad bilietai bus parduodami jau greitu metu, tačiau šis pabrėžė, kad stengsis, jog bilietai būtų pasiekiami kuo įvairesnei publikai. Negana to, vienas asmuo galės įsigyti ne daugiau kaip 4 bilietus.

Nei V. Grubliauskas, nei A. Siaurusevičius nepanoro atskleisti būsimo renginio scenarijaus, tačiau patikino, kad žiūrovai tikrai pamatys daugiau atlikėjų nei šešis finalo dalyvius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (73)