Užsienio portale Change.org pasirodė žinia apie tai, kad Jamala savo dainą paviešino anksčiau nei leidžia „Eurovizijos“ taisyklės. Portale taip pat paviešinta ir „YouTube“ kanalo nuotrauka, kurioje matyti, kad Jamala savo dainą internete patalpino 2015-ųjų gegužės 19 dieną. Tai grubus konkurso taisyklių pažeidimas, dėl kurio atlikėjas gali būti net diskvalifikuotas.

Tai ne vieninteliai priekaištai šiųmetinei „Eurovizijos“ nugalėtojai. Po „eurovizinės“ pergalės taip pat buvo skelbiama, kad Jamalos daina iš pradžių vadinosi „Mūsų Krymas“ ir buvo sukurta gimtąja kalba, tik vėliau buvo pervadinta į „1944“. Teigiama, kad daina yra politinė, nors ir tai draudžia konkurso taisyklės.

Beje, Ukrainai išplėšus pergalę, iki šiol nerimsta Rusija, kuri šią pergalę vadina nesąžininga, skelbia karą ir ketina daugiau niekada nebedalyvauti „Eurovizijoje“.

Pati Jamala po pergalės Ukrainoje buvo sutikta kaip didvyrė. Jai net buvo suteiktas Ukrainos liaudies artistės titulas.

Paaiškėjus, kad 2017-ųjų „Eurovizija“ nusikels į Ukrainą, buvo pradėta abejoti, jog ši šalis pajėgs surengti šį konkursą. Vis dėlto net penki miestai pareiškė norą surengti šią muzikos fiestą: Kijevas, Odesa, Lvovas, Chersonas, Dnepropetrovskas ir Irpenas.

„Eurovizijos“ rengėjai pateikė reikalavimus, kuriuos turi atitikti kitų metų muzikos renginys: būtina erdvė pačiam pasirodymui, atskira patalpa žiniasklaidai, erdvė „Euroklubui“, taip pat ir „Euromiesteliui“. Vis dėlto dar nėra aišku, kuriame Ukrainos mieste kitąmet skambės „Eurovizija“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2707)