Apie tai pranešė dainų konkurso „Eurovizija“ organizacinio komiteto vadovas Frankas Dieteris Freilingas, informuoja obozrevatel.com.

Rusijos delegacija, be kita ko, net neužsisakė viešbučio Ukrainoje.

„Rusija turi parodyti, kad domisi tuo dalyvavimo formatu, kurį mes jai siūlome“, – pridūrė F. D. Freilingas.

Jis paragino palaukti galutinio Ukrainos sprendimo dėl J. Samoilovos.

„Ukrainos prezidentas ar premjeras gali dekretu pakeisti specialiųjų tarnybų sprendimą. Žinoma, sprendžiant šį klausimą Europos transliuotojų sąjunga (ETS) turi laikytis Ukrainos įstatymų. Mes tikimės, kad visi dalyviai, kurie reikalingi surengti šiam dainų konkursui, galės jame dalyvauti. Apie tai absoliučiai aiškiai informavome dar pačioje pradžioje. Bet jei sprendimas uždrausti įvažiuoti Rusijos kandidatei nebus atšauktas, ETS pasistengs užtikrinti, kad Rusija vis tik galėtų dalyvauti konkurse“, – pabrėžė F. D. Freilingas.

Kaip pranešė „Obozrrevatel“, anksčiau Ukrainos saugumo tarnyba teigė, jog yra šansų peržiūrėti sprendimą dėl J. Samoilovos.

Praėjusią savaitę naujienų agentūra „Interfaks“ pranešė, jog Ukraina uždraudė rusų atlikėjai Julijai Samoilovai vykti į „Eurovizijos“ konkursą Kijeve, nes ji yra dalyvavusi koncerte Rusijos aneksuotame Kryme. Dėl šio pažeidimo jai uždrausta į Ukrainą atvykti trejus metus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (366)