2014 metais, per interviu su ukrainiečių kanalo „1+1“ žurnaliste, S. Lazarevas pareiškė, jog jo nuomone, Krymas yra Ukrainos dalis.

Į tiesmuką žurnalistės klausimą, ar Krymas jam atrodo Rusijos dalimi, S. Lazarevas atsakė: „Ne. Man – ne. Nesuprantu visos šios visuotinės euforijos, jog Krymas sugrąžintas mums. Galbūt dabar į mane skris pomidorai iš savų, bet esu įpratęs, jog atvažiuoju į Jaltą ir man tai – Ukraina.“

Žurnalistė nesustojo provokuoti – pašnekovui rėžė, jog daugelis rusų artistų jau tapo propagandos dalimi. Dalis jų net pasirašė laišką, kuriuo palaikė karinius veiksmus Kryme.

Paklaustas, ar buvo gavęs pasiūlymų koncertuoti Rusijos aneksuotame Kryme, S. Lazarevas atsakė teigiamai.

Taip. Tačiau kol kas nesu pasiryžęs tą daryti, nes nežinau, kaip turėčiau ten elgtis. Mano širdyje – Krymas yra Ukraina. Bet lyg ir nebe Ukraina, o Rusija... Nedalyvausiu panašioje veikloje, kuria bus siekiama su pasididžiavimu išrėkti „Krymas mūsų! Mes atėmėme, mes užėmėme! Nepalaikau to.“

Paklaustas, kaip reagavo į pramogų pasaulio atstovus, aktyviai palaikiusius Krymo aneksiją, S. Lazarevas patikino, jog toks kolegų elgesys buvo neapgalvotas.

DELFI primena, jog Susana Jamaladinova-Jamala Ukrainai pergalę išplėšė atlikusi dainą „1944“, pasakojančią apie Stalino vykdytą Krymo totorių deportaciją.

32 metų džiazo dainininkę ir dainų kūrėją, prisistatančią Jamalos sceniniu slapyvardžiu, kaip pranešama, sukurti triumfą atnešusią dainą įkvėpė prisiminimai apie prosenelę, kuri 1944 metais iš Krymo buvo deportuota su penkiais vaikais, drauge su 240-čia tūkst. kitų totorių.

Jamala (Ukraina)
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (826)