Laimingojo dešimtuko konferencijoje Donatą Montvydą palaikė ir Lietuvos delegacijos vadovas Audrius Giržadas.

„Dabar turiu daug daugiau patirties, tad stengiausi atsipalaiduoti ir tiesiog dainuoti. Juk stresas viską tik gadina, streso negali būti. Reikia mėgautis tuo, ką darai scenoje“, – konferencijos metu kalbėjo Donatas.

Išgirdęs klausimą, kam šįvakar jis dedikavo savo dainą, Donatas tiesiog nusišypsojo ir įvardijo lietuvius, savo tautiečius. „Tikrai ne konkurečiam asmeniui, o visiems savo gerbėjams, Lietuvai“, – kalbėjo Donatas.

Anot jo, pasirodymo metu jis nejautė jokių baimių, tiesiog stengėsi susikoncentruoti į dainą ir į tai, kas vyksta scenoje.

Jau beveik dvi savaites D. Montvydas praleido Švedijoje. Čia jis ruošėsi pasirodymui. Šiuo gyvenimo tarpsniu jam svarbiausia „Eurovizija“ ir jis to neslepia: „Taip, šios dvi savaitės yra labai mažas laiko tarpas, tačiau šiuo metu aš daugiau apie nieką negalvoju, „Eurovizija“ dabar yra viskas“.

„Stengiuosi būti geriausias, koks tik galiu būti, – tikino Donatas ir pridūrė, kad sužinojus, jog patenka į finalą, jam galvoje tiesiog sukosi jo dainos pavadinimas „I've been waiting for this night“ (liet. „Aš laukiau šios nakties“).

Konferencijos metu liejosi ir kitų šalių emocijos. Belgijos atstovė konferencijos metu buvo paprašyta pašokti, o Ukrainos atstovei Jamalai žurnalistai ne tik uždavė klausimų, bet ir apipylė dovanomis: gėlių vainiku ir fenikso paveikslu.

Finale Donatas pasirodys antrojoje pusėje, tačiau dar nežinia, kelintas.

Antrajame pusfinalyje pasirodė 18 dalyvių: Albanija, Australija, Baltarusija, Belgija, Bulgarija, Danija, Makedonija, Gruzija, Airija, Izraelis, Latvija, Norvegija, Lenkija, Serbija, Slovėnija, Šveicarija, Ukraina ir, žinoma, Lietuva.

Paskelbus balsavimo rezultatus paaiškėjo, kad į finalą patenka ir šeštadienį dar kartą pamatysime šių šalių atstovus: Latvijos, Gruzijos, Bulgarijos, Australijos, Ukrainos, Serbijos, Lenkijos, Izraelio, Lietuvos ir Belgijos.

Po antradienį nuvilnijusio pirmojo pusfinalio paaiškėjo, kad finale šeštadienio vakarą pamatysime ne tik laimingąjį penketuką, bet ir Azerbaidžano, Rusijos, Nyderlandų, Vengrijos, Kroatijos, Austrijos, Armėnijos, Čekijos, Kipro ir Maltos atstovus.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (964)