Kaip sako pats atlikėjas ir dainų autorius, nuo to viskas ir turėjo prasidėti: „Iš tiesų pirmiausiai ir sukūriau lietuvišką dainos versiją bei žodžius, tačiau „Eurovizijoje“ su lietuviška daina būtų sudėtinga, todėl dienos šviesą anksčiau išvydo angliškas variantas“.

Daina „Jausti laisvę stipriau“ nuo savo pirmtakės skiriasi ne tik žodžiais, bet ir iš esmės pakeista aranžuote.

„Atsižvelgėme į ekspertų, komisijos nuomonę ir daug dirbome, ieškodami, kaip patobulinti dainą. Pridėjome papildomos jėgos, gyvumo, suteikėme dainai naują skambesnį, todėl kai kas gali net ir neatpažinti, kad tai iš esmės tas pats kūrinys. Rezultatu esu labai patenkintas, tikiuosi, kad patiks ir klausytojams“, – sako G. Vagelis.

Su nauja aranžuote Gabrielius jau spėjo pasirodyti šeštadienį vykusiame paskutiniame nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos etape prieš pusfinalį. Lietuvos komisija, kurią sudarė Dalia Ibelhauptaitė, Nomeda Kazlaus, Darius Užkuraitis ir Ramūnas Zilnys, pokyčius įvertino teigiamai ir Gabrieliaus pasirodymui skyrė antrąją vietą. Tuo metu užsienio komisija vienbalsiai sutarė, kad tai buvo geriausias vakaro pasirodymas, ir skyrė jam 12 balų. Žiūrovai G. Vagelį įvertino trečiąja vieta, taigi bendroje įskaitoje daina „Feel Myself Free“ liko antra.

Paklaustas, ar turi vilčių laimėti nacionalinę atranką ir atstovauti Lietuvai didžiojoje „Eurovizijos“ scenoje Kijeve, G. Vagelis buvo lakoniškas: „Vilčių ir noro visada yra, tačiau ne tai svarbiausia. Svarbiausia, kad žmones pasiektų mano žinutė – išsilaisvinkime“.

G. Vagelio dainos „Jausti laisvę stipriau“ galite paklausyti ir įvertinti čia:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)