13
Kitas

Antrajame pusfinalyje sėkmę bandys ir Donatas Montvydas!

Pirmajame pusfinalyje pasirodys 18 šalių: Suomija, Graikija, Moldovija, Vengrija, Kroatija, Nyderlandai, Armėnija, San Marinas, Rusija, Čekija, Kipras, Austrija, Estija, Azerbaidžanas, Juodkalnija, Islandija, Bosnija ir Hercogovina bei Malta.

Būtent šiame pusfinalyje nuskambės ir dažnai žiniasklaidoje lyderiu pavadinamo Rusijos atstovo Sergejaus Lazarevo daina „You Are The Only One“ (liet. „Tu esi vienintelė“). Tiesa, Sergejus jau patyrė pirmąją nesėkmę, pirmosios repeticijos metu jis nugriuvo nuo dekoracijų. Ar tai pakenks jo vertinimui? Tikrai ne, tai veikiau jį pavertė dar labiau žinomu, nes jo nesėkmė sumirgėjo viso pasaulio žiniasklaidoje.

O kaip į save atkreipti dėmesį jis tikrai žino. Sekmadienį „Eurovizijos“ atidarymo iškilmėse Sergejus raudonu kilimu žengė kartu su Filipu Kirkoruvu. Beje, pastarasis sulaukė daug daugiau dėmesio nei pats dalyvis.

Gegužės 10-ąją nugriaudėsiantis pusfinalis šypsenas padovanos dešimčiai šalių. Likusios aštuonios turės laukti kitų metų ir vėl bandyti iš naujo.

Kviečiame susipažinti su visais konkurso dalyviais:

Suomijai atstovaus Sandhja su daina „Sing It Away“

Indiškų šaknų turinti 25-erių atlikėja Sandhja ne tik atlieka, bet ir pati kuria popmuziką. Scenoje ji dar visai neseniai, tik 2014-aisiais buvo išleistas debiutinis albumas. Bet ji gali pasidžiaugti ir tuo, jog jos muzikinėje „sąskaitoje“ jau du singlai, vienas jų – jos „eurovizinė“ daina „Sing It Away“ (liet. „Išdainuok tai“).

Jau netrukus Sandhja pamalonins savo klausytojus antruoju albumu, kuriam įkvėpimo ieškojo kelionėse po Jamaiką.

Graikai „Eurovizijos“ vairą patikėjo grupei „Argo“

Didžiojoje „Eurovizijos“ scenoje Graikijai atstovaus grupė „Argo“: Vladimirosas Sofianidesas, Christina Lachana, Konstantinosas Topouzisas, Alekosas Papadopoulosas, Maria Elbrus ir Eliasas Kesidesas.

Jų daina „Utopian land“ („Utopinė žemė“) – kelių stilių mišinys. Ir nors pati grupė sako, kad juos įkvepia hiphopo muzika, jų atliekamose dainose galima rasti daug įvairesnių skambesių stilių, beje, tarp jų ir liaudiškų graikiškų motyvų.

Moldovai „eurovizines“ širdis sieks pavergti krentančiomis žvaigždėmis

Nuo pat vaikystės dainuojanti moldovė Lidia Isac „eurovizinėje“ scenoje atliks dainą „Falling stars“ (liet. „Krentančios žvaigždės“). Tarptautiniuose konkursuose ne kartą savo jėgas bandžiusi atlikėja gimė Rusijoje, nuo septynerių mokėsi groti pianinu, o jau trylikos mėgavosi šlove pelniusi laurus tarptautiniame konkurse.

Beje, 2014-aisiais Lidia sėkmingai užkopė iki finalo lietuviams puikiai pažįstamoje „Naujojoje Bangoje“. Nacionalinėse „Eurovizijos“ atrankose Lidia ne naujokė, tačiau pirmą kartą mėgaujasi pergale ir jau gegužės 10-ąją pasirodys didžiojoje „Eurovizijos“ scenoje.

Vengrai į „Euroviziją“ siunčia Freddie, kuriam svarbiausia nuoširdumas

Atlikėjas Freddie Vengrijoje tapo žinomas tik 2014-aisiais, kai laimėjo vietinės televizijos organizuotą muzikinį projektą. Vengrai jį pamilo dėl nuoširdumo ir kuklumo. Toks jis, anot jų, pasirodys ir „Eurovizijoje“.

Beje, šis vaikinas turėtų patikti lietuviams, jo antroji aistra – krepšinis. Šias dvi gyvenimo aistras vaikinas puikiai derino tol, kol nepatyrė rimtos traumos, po kurios teko atsisakyti svajonių tapti tikra krepšinio žvaigžde.

Konkurse jis atliks dainą „Pioneer“ (liet. „Naujokas“). Kaip jis pats pasakoja, jis ir pats muzikoje dar tik naujokas...

Kroatų laimės paukštę bandys pagauti unikalaus balso savininkė Nina

24-erių studentė Nina Kraljic į muzikinę sceną įsiveržė po pergalės muzikiniame projekte. Ją kroatai pamilo dėl unikalaus balso ir neįtikėtinų interpretacijų.

Nuo vaikystės dainuojanti mergina konkurse atliks dainą „Lighthouse“ (liet. „Šviesų namai“).

Beje, vos laimėjusi muzikinį projektą Nina tapo tikra žvaigžde Kroatijoje: išleido debiutinį singlą ir kroatiškuose muzikos apdovanojimuose buvo nominuota net trims apdovanojimams.

Nyderlandai žiūrovus nuneš atgal į praeitį

23-ejų Nyderlandų atstovas Douwe'as Bobas konkurse atliks dainą „Slow Down“ (liet. „Neskubėk“).

Menininkų šeimoje užaugęs atlikėjas 2012 metais buvo apdovanotas kaip geriausias metų dainų autorius bei atlikėjas Nyderlanduose.

Išties tai bus visiškai kitoks pasirodymas „eurovizinėje“ scenoje, nunešiantis keliasdešimt metų atgal. Vieniems tai bus nematyta egzotika, kitiems primins istorijos vadovėliuose skaitytas istorijas, o tretiems tai bus lyg nostalgiškas langas į jaunystę.

Armėnai bandys pavergti ne tik talentu, bet ir grožiu

Armėnai „eurovizinę“ estafetę šįmet perdavė Ivetai Mukuchyanai ir jos dainai „Love Wave“ (liet. „Meilės banga“). Iveta žinoma ne tik kaip dainininkė. Ji dar ir dainų autorė, aktorė ir modelis. Panašu, kad „eurovizinėje“ scenoje išties bus susprogdinta seksualumo bomba, kad ir kaip keistai tai dabar nuskambėtų.

Beje, Armėnijoje gimusi Iveta net dvidešimt metų gyveno Vokietijoje, nors jai dar tik 29-eri. Grįžusi į gimtinę mergina ėmė ryžtingai žengti dainininkės keliu ir jai tai puikiai sekasi.

San Marinas tituluojamas didžiausia šių metų „eurovizine“ staigmena

Nedidelei, tačiau dėl to ne ką prastesnei šaliai šįmet atstovaus atlikėjas Serhatas. Atlikėjas, prodiuseris, televizijos veidas ir tikras šou verslo ryklys šįmet nusprendė išbandyti save didžiojoje „Eurovizijoje“.

Įdomu tai, kad jis kurį laiką dainavo duetu su Viktoru Lazlo, kuris „Eurovizijoje“ San Marinui atstovavo 1987-aisiais. Taip, šis atlikėjas yra vyriausias asmuo iš visų dalyvių – jam – 51-eri.

Nuo 2013-ųjų Serhatas yra gerai žinomas Vokietijoje ir Prancūzijoje, nes būtent į šias šalis jis nukreipia visas savo muzikines bangas. Taip, išties šis atlikėjas yra staigmena: atstovaus San Marinui, nors yra pristatomas kaip Turkijos atlikėjas, o šiuo metu visas jėgas deda į tai, jog taptų kuo žinomesnis Vokietijoje ir Prancūzijoje.

Rusija jau dabar džiausiasi teoriniu lyderio titulu

Niekas nepaneigs – Rusai išties dainingi. Ne kartą „eurovizinę“ pergalę namo parsivežusi šalis ir šįmet ketina nepasiduoti. Rusijai atstovaus Sergejus Lazarevas su daina „You Are The Only One“ (liet. „Tu esi vienintelė“).

Beje, prie šios dainos savo ranką pridėjo ir muzikos legenda Filipas Kirkorovas. Akivaizdu, kad Sergejus nusiteikęs išties kovingai.

Čekijai atstovaus daugybės tarptautinių konkursų laureatė

Čekija savo atstovą „Eurovizijoje“ rinko subūrusi ekspertų komisiją. Jie šią garbą patikėjo Gabrielai Gunčikovai.

Atlikėja ne tik turi daug tarptautinių konkursų patirties, bet ir unikalų balso tembrą. Stokholme ji atliks dainą „I Stand“ (liet. „Aš atstovauju“). Jai dar tik 22-eji, tačiau jau gali pasigirti daugybe pergalių.

Kiprui atstovaus penki blogi berniukai

Egzotiškajam Kiprui šįmet atstovaus grupė „Minus One“: Francois Micheletto, Constantinos Amerikanos, Harrys Pari, Antonis Loizides ir Chris J.

Tatuiruoti vaikinai dažniausiai scenoje pasirodo pergrodami kitų atlikėjų dainas, tad jų grojaraštyje galima rasti įvairiausio stiliaus skambesių: nuo popmuzikos iki stipraus roko.

„Eurovizijoje“ jie atliks dainą „Alter Ego“, kuri turėtų patikti lengvos, įsimenančios ir ritmingos šiuolaikinės muzikos mėgėjams.

Austrija į konkursą siunčia 19-etę, kuri sieks suvirpinti visų europiečių širdis

Muzikos apgaubtame pasaulyje užaugusi Zoe į konkursą keliauja su daina „Loin d'ici“. Zoe – grupės „Papermoon“ įkūrėjo Christofo Straubo dukra, tad muzika jos pasaulyje skamba nuo kūdikystės.

Pelniusi galimybę atstovauti Austrijai didžiajame dainų konkurse Zoe kalbėjo, kad tai didžiausia garbė, kokią ji tik gali įsivaizduoti. Ji čia vyksta tam, kad savo muzika pasiektų kuo daugiau europiečių širdžių.

Estija „Euroviziją“ patikėjo šiuo metu populiariausiam dainininkui Juri

Juri Pootsmann lygiai prieš metus buvo dar niekam nežinomas atlikėjas, kuris per naktį tapo tikra žvaigžde. Estų žiniasklaida juokauja, kad pastarieji dvylika mėnesių šiam vaikinui buvo tiesiog auksiniai, o juos simboliškai vainikuoja galimybė atstovauti Estijai „Eurovizijoje“.

Stokholme solidus vaikinas atliks dainą pavadinimu „Play“ (liet. „Žaisk“).

Azerbaidžanas konkurso vairą patikėjo atkakliai atrankų dalyvei

Azerbaidžanui „Eurovizijoje“ atstovausianti Samra Rahimli jau kelerius metus kryptingai siekė dalyvauti šiame konkurse. Beje, šiai atlikėjai – vos dvidešimt, tad pirmąjį kartą atrankose ji dalyvavo vos sulaukusi šešiolikos. Būtent šešiolikos jau galima dalyvauti „Eurovizijoje“.

Ir nors šešiolikmetė Samra nelaimėjo atrankų būdama šešiolikos, būtent tas kartas jai ir pelnė šlovę savame krašte.

„Eurovizijos“ žiūrovus ji bandys pavergti dain „Miracle“ (liet. „Stebuklas“).

13
Kitas

Antrajame pusfinalyje sėkmę bandys ir Donatas Montvydas!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (125)