Už mus balsavo: Rusija (2 taškai), Norvegija (3 taškai), Didžioji Britanija (6 taškai), Lenkija (12 taškų), Gruzija (12 taškų), Serbija (7 taškai), Kroatija (2 taškai), Rumunija (1 taškas), Airija (10 taškų), Ispanija (1 taškas), Latvija (7 taškai). Lietuva 12 taškų skyrė Gruzijai, 10 – Italijai, 8 – Azerbaidžanui.

Evelina Sašenko, finale dainavusi ketvirta, savo dainą „C’est Ma Vie“ vėl gi atliko be priekaištų. Prieš finalą mergina sakėsi jau įpratusi prie didžiosios arenos scenos, į kurią, jei skaičiuotume repeticijas, lipo jau aštuntą kartą per šią savaitę.

Šį kartą buvo panaikinti net menkiausi, beveik niekam nepastebimi, techniniai trukdžiai buvę repeticijų metu. Pvz. garsas, kuris atsiranda dedant į stovą mikrofoną, buvo dirbtinai pašalintas iš transliacijos.

Nors ankstesniais metais yra buvę atvejų, kai mūsų atlikėjai konfliktavo su transliacijos režisieriais ir dėl to galų gale nukentėdavo jų šou rodymas, šiais metais buvo atvirkščiai.

Režisieriai ypač domėjosi Evelinos šou detalėmis, siūlė geriausius sprendimus ir kartais darė net daugiau nei jiems priklauso, kad Lietuvos atstovės pasirodymas milijoninei Europai būtų parodytas be menkiausių priekaištų.

„Eurovizijos“ finale pasirodė ir garsieji britai „Blue“, kurių daina nebuvo vertinama, kaip labai stipri, bet žvaigždžių šou savo kokybe buvo bent puse galvos aukščiau, nei kitų atlikėjų.

Specialiai jiems pastatyti keturi LED ekranai rodė papildomas atlikėjų projekcijas, tryško fejerverkai, pūtė vėjas. Žinant, kad „Eurovizijoje“ kiekvienas papildomas efektas atlikėjui kainuoja tūkstančius eurų, galima drąsiai sakyti, kad britai nepatingėjo pažvanginti piniginėmis.

Po jų pasirodžiusi vokiečių numylėtinė Lena irgi surengė šou mažai būdingą „Eurovizijai“. Jos kūrinys "Taken By A Stranger" - visiškas konkurso neformatas. Prie dainos priderintas ne mažiau alternatyvus šou tarsi sako: Lena nesitaiko prie jokių „Eurovizijos“ rėmų ir ji nebijo likti nesuprasta.

Balsuoti finale galėjo visos 43 šalys, kurios šiais metais dalyvauja „Eurovizijos“ konkurse. Negalima buvo balsuoti už savo šalį.

Kiekvienoje šalyje savo balsus už atlikėjus atidavė ir profesionali komisija. Jos balsavimas žbuvo laikomas paslaptyje ir buvo susumuotas su žiūrovų balsais. Tiek komisija, tiek žiūrovai lemia po 50 proc. finalo rezultato.

Finalinis dešimtukas atrodo taip:

1. Azerbaidžanas.
2. Italija.
3. Švedija.
4. Ukraina.
5. Danija.
6. Bosnija ir Hercegovina.
7. Graikija.
8. Airija.
9. Gruzija.
10.Vokietija

Finalinio koncerto akimirkos - galerijoje:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją