Stokholme lietuvišką trispalvę pretenduoja nešti Rūta Ščiogolevaitė, Ruslanas Kirilkinas, Erica Jennings, Donatas Montvydas, Ieva Zasimauskaitė-Kiltinavičienė ir Aistė Pilvelytė.

Savaitės pradžioje DELFI savo skaitytojų klausė, kas verčiausias šįmet atstovauti Lietuvai didžiojoje „Eurovizijoje“. Per kelias dienas savo nuomonę išreiškė apie 45 tūkstančiai įvairaus amžiaus žmonių. Jau pirmomis balsavimo valandomis išryškėjo du lyderiai: Erica Jennings ir Donatas Montvydas. Kurį laiką šie atlikėjai gerokai varžėsi dėl skaitytojų balsų. Vis dėlto vėliau vis daugiau skaitytojų pradėjo palaikyti ir kitus keturis „eurovizininkus“, tad balsai pasidalijo į šešias dalis.

Netikėta, tačiau pirmajame trejetuke, šalia pirmaujančio Donato Montvydo ir antrą vietą DELFI balsavime užėmusios Ericos Jennings, atsidūrė ir Ruslanas Kirilkinas. Pastarajam atlikėjui žiūrovai visų atrankos laidų metu pašykštėdavo aukščiausių balų, jų neskirdavo ir komisija.

DELFI skaitytojai šešis „eurovizininkus“ išrikiavo tokia eilės tvarka: D. Montvydas, surinkęs 37 procentus balsų, E. Jennings – 19 proc., R. Kirilkinas – 15, R. Ščiogolevaitė – 14, A. Pilvelytė – 9 ir I. Zasimauskaitė-Kiltinavičienė, surinkusi tik 6 procentus balsų.

Donatas Montvydas

Šis balsavimas – tik DELFI skaitytojų nuomonė, Lietuva savo atstovą „Eurovizijai“ išrinks tiesioginės transliacijos metu.

Savo balsus atlikėjams skirs ir komisija. Kiekvienas komisijos narys atlikėjams skirs savo balus, vėliau jie bus sumuojami ir pateikiami kaip bendri balai. Susumavus žiūrovų ir komisijos balus, paaiškės, kas pradės ruoštis didingajai „Eurovizijai“.

Šie šeši dalyviai iki finišo tiesiosios keliavo nuo sausio 19 dienos. Tąkart buvo transliuojama pirmoji „eurovizinių“ atrankų laida. Jos metu suskambo ir pirmasis „eurovizinis“ skandalas – atrankas į „Euroviziją“ Aistė Pilvelytė pradėjo turėdama 39,6 temperatūros ir visiškai užkimusi. Po savo pasirodymo Aistė prisipažino, kad „dainavo žarnomis“.

Aistė Pilvelytė

Ši „eurovizinė“ kelionė Aistei – dešimta. Jubiliejinis bandymas iškovoti teisę atstovauti Lietuvai „Eurovizijoje“ – išties skandalingas. Ji net viešai apsižodžiavo su komisijos kėdę užėmusia Dalia Ibelhauptaite, kuriai neįtiko Aistės pasirinktas dainos vizualinis išpildymas: dirbtinės ašaros ir nenatūraliai reiškiamos emocijos.

Kitų atlikėjų „eurovizinis“ kelias buvo ramesnis, tačiau žengiant link pabaigos, E. Jennings stovyklą užgriuvo kaltinimai plagiavimu. Buvo įtariama, esą Ericos daina labai primena užsienio atlikėjos dainą. Po pusfinalio transliacijos D. Montvydo kolegos feisbuke viešai reiškė pasipiktinimą, esą transliacijos metu nebuvo užskaityti jų balsai.

Vis dėlto, susumavus visus rezultatus, galima teigti, kad šių metų „eurovizinės“ atrankos išties ramios ir dauguma atlikėjų žiūrovų simpatijas stengiasi pelnyti nepriekaištingomis dainomis, vokalu ir subtilumu. Ar tai pasiteisins, paaiškės jau šį vakarą.

DELFI balsavimo rezultatai:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (947)