Pirmadienį į Lietuvą atskridusi atlikėja laiko veltui neleido – spėjo pasivaikščioti po Vilniaus senamiesti, o šįryt dalyvavo Lietuvos Respublikos prezidentės Dalios Grybauskaitės priėmime.

„Tai – mano pirmas kartas Lietuvoje, bet jau spėjau apsilankyti senamiestyje. Šį rytą pradėjau nuo susitikimo su prezidente. Labai jaudinausi, nes ne kasdien susitinku su tokio rango žmonėmis.

Bet susitikimas buvo labai šiltas, man net pravedė ekskursiją po Prezidentūrą! Išgirdau ir malonų komplimentą – D. Grybauskaitė pagyrė mano „eurovizinę“ suknelę“, – pasakojo Jamala.

Ši pergalė tarptautiniame dainų konkurse Ukrainai – jau antroji. Pirmąsyk, 2004-aisiais, pergalę išplešė atlikėja Ruslana ir jos daina „Wild Dances“.

„Labai norėjau, kad viskas pavyktų – pirmiausia, man kaip dainų kūrėjai. Ir norėjau suteikti džiaugsmo savo šaliai, juk šis konkursas, – tai galimybė ne tik pristatyti savo muziką, bet ir atstovauti visą Ukrainą. Mes žinome, jog pastaraisiais metais mūsų šalis nuolat šmėžavo žiniasklaidoje dėl kur kas nemalonesnių įvykių. Labai norėjau pakeisti temą“, – tikino atlikėja.

Pasiteiravus, kaip vertina kalbas, jog Ukraina pažeidė konkurso taisykles per anksti paviešindama dainą „1944“, ši suskubo patikinti, jog pagalių sau į ratus tikrai nekištų.

„Tai netiesa. Tai – tik gandai. Visuose oficialiuose šaltiniuose rašoma, kad taisyklių mes nepažeidėme. Ta mano dainos dalis, kuri buvo paviešinta internete, buvo iš uždaro vakaro, filmuota su mobiliuoju telefonu, iš trečio aukšto kampo. Dainavau dainos demo variantą ukrainietiškai, su kita aranžuote“, – atsakė Jamala.

Jamalos daina „1944“, skambėjusi konkurso finale:

Ar „Eurovizijos“ nugalėtoja baiminosi, jog jos pergalė gali būti anuliuota?

„Niekada nejaučiau, kad laimėjimas gali būti anuliuotas – atleiskite už mano pasitikėjimą savimi. Kam man pačiai save statyti į tokią padėtį?“ – retoriškai klausė atlikėja.

Jamala sutinka ir su stereotipiniu manymu, jog „Eurovizija“ – politinių žaidimų persmelktas konkursas.

„Tai visada buvo politinis konkursas – kaimyninės šalys visada palaiko viena kitą, o tos, kurios neranda bendros kalbos – niekada neduoda balsų.

Kai buvau siunčiama į Euroviziją, man buvo iš anksto sakyta susitaikyti su pralaimėjimu. Pasaulis žinojo, kad situacija mūsų šalyje – nestabili.“, – sakė Jamala ir pridūrė, jog, vis dėlto, balsuoja žmonės, jaučiantys muziką ir atlikėjo emociją.

Didžiausiu konkurentu Jamala tikino laikiusi save pačią – esą jos daina pernelyg emocionali, tad ant scenos teko visą laiką grumtis su savimi. „Kad tik emocijos man nepakištų kojos“, – pasakojo ukrainietė.

Kokia vieta Ukrainoje labiausiai tinkama „Eurovizijos“ dainų konkursui?

„Yra du miestai – Lvovas ir Odesa – abu jie turi savo atmosferą, išsiskiria grožiu ir individualumu. Koks miestas tiks – spręs tik komisija. Manau, kad Kijevas tinkamas – vis tik, tai sostinė, yra du oro uostai, daugybė viešbučių“, – sakė Jamala.

9 vietą konkurse pelnęs lietuvis Donatas Montvydas taip pat nepraslydo ukrainietei pro akis. Ji tikino, jog mūsų šalies atstovas – išties kietas vyrukas!

Donatas man labai patiko – toks šiuolaikiškas... Ir labai simpatiškas“, – nusijuokė „Eurovizijos“ laimėtoja, tačiau čia pat pridūrė tiksliai nežinanti, ko gi mums pritrūko iki pergalės. Esą ji – ne ekspertė ir nė nenorėtų tokia būti.

Kad ir kaip, anot Jamalos, banaliai tai skambėtų, bet visiems gerbėjams Lietuvoje ir pasaulyje ji linki taikos.

„Norėčiau visiems mums palinkėti, kad pasaulyje vyrautų taika. Aktualu kaip niekada, nes visi mes matome, kas vyksta aplink – atleiskite dėl naglumo, bet pradėkite nuo savęs. Jei norite, kad su jumis elgtųsi gražiai – pagalvokite, ką dėl geresnio rytojaus esate padarę jūs. Pradėkite nuo savęs ir galbūt mes kartu galėsime pakeisti šį beprotišką pasaulį“, – sakė dainininkė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)