„Važiuojant trečią kartą su gera ir stabilia daina, viskas būtų tik dar geriau. Daug kas džiaugėsi, kad grįžau dar kartą. Nereikia bijoti. Jei reikės – važiuosiu“, – vos tik pasibaigus finalui Švedijoje kalbėjo Donatas.

Pirmąjį kartą „Eurovizinėje“ scenoje Donatas pasirodė 2012 metais. Tąkart publiką jis bandė pavergti legendiniu suktuku ir daina „Love Is Blind“ (liet. „Meilė akla“). Pusfinalio barjerą perkopęs vaikinas finalo lentelėje liko keturioliktas.

Donatas Montvydas Stokholmo oro uoste

Antrą kartą nacionalinėse atrankose sužibęs D. Montvydas kovojo ryžtingai ir sąžiningai – vertino ir garbė konkurentus, tačiau aiškiai siekė savo tikslo. Vis dėlto jo tikslas – užsienio auditorija ir jis apie tai kalba drąsiai: „Nebūčiau ir antrą kartą dalyvavęs, jei jausčiau savo realizaciją su užsieniu ar panašiai. Viskas paprasta – būnant Lietuvoje, „Eurovizijos“ scena yra puiki vieta, nes pas mus nėra galimybių, kur praktikuotis prieš tokią auditoriją, tokias baimes, konkurencijos jausmą“.

Jo noras antrą kartą pasirodyti „eurovizinėje“ scenoje buvo sutiktas teigiamai ne tik lietuvių, bet ir jo kolegų. Dar būdamas Švedijoje vaikinas tikino išgirdęs ne vieną pasveikinimą, kad ryžosi dar vienam „euroviziniam“ nuotykiui. Sveikinimų negailėjo kolegos iš kitų Europos šalių.

Beje, atstovaudamas Lietuvai Donatas ne tik surengė įspūdį paliekantį pasirodymą, kurio pagrindiniu akcentu tapo salto (būtent ši pasirodymo dalis daugeliui kėlė įtarimų, užsienio atlikėjai su nuostaba klausė, kaip įmanoma vienu metu dainuoti ir atlikti tokius triukus, kiti galvojo, kad salto atlieka jo dubleris), bet ir puikiai pristatė Lietuvą konferencijų metu. Puikiai angliškai bendraujantis atlikėjas Stokholme vykusiose konferencijose nepraleido progos pašmaikštauti ir, rodos, nė kiek nesijaudino prieš kelių šimtų žurnalistų auditoriją.

Dvi savaites Stokholme viešėjęs Donatas į Lietuvą grįžo sekmadienį. Oro uoste jį pasitiko būrys artimiausių žmonių bei gerbėjų. Visi jie dėkojo už parvežtą pergalę ir puikų pasirodymą.

Ir tąkart jis pakartojo, kad važiuotų trečią kartą, tą kartojo ir viešėdamas DELFI konferencijoje. Tad DELFI klausia Jūsų, ar Jūs norėtumėte, kad Donatas trečią kartą atstovautų Lietuvai didžiojoje „Eurovizijoje“?

Donato Montvydo viešnagės Stokholme akimirkos:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1113)