„Galėjo būti geriau, bet einame teisinga kryptimi. Turiu puikią komandą, kuri tikrai žino, kaip aš jaučiuosi, ko aš noriu ir panašiai, – savo pasirodymą vertino Donatas. – Yra dar keletas dienų, per kurias dar galėsiu šį tą pataisyti, viskas bus gerai.“

Iš Nyderlandų atvykęs žurnalistas Donatui pateikė klausimą apie jo slapyvardį: „Tikiu, kad Tavo vardą užsieniečiams ištarti yra sunku, todėl ir pasirinkai slapyvardį, tačiau kodėl būtent Montell?“ D. Monvydas patikino, kad iš tiesų pradėjęs koncertuoti ne Lietuvoje suprato, kad jo vardą ištarti pernelyg sunku. Vis dėlto kodėl pavardę Montvydas jis pavertė Montell, nepanoro atskleisti: „Lai būna tai mažytė mano paslaptis. Sutarkime taip: atskleisiu ją tuo atveju, jei laimėsiu „Euroviziją“.

Konferenciją vedė serbas, tad nepraleido progos paklausti ir apie krepšinį. „Donatai, kuris Europos krepšininkas yra geriausias?“ Donatas kiek sutriko išgirdęs šį klausimą ir paklausė, ar turi įvardyti lietuvį, ar ne. Išgirdęs, kad tai be abejo gali būti ir lietuvis, D. Montvydas nusišypsojo ir patikino, kad Arvydas Sabonis. Beje, Donatas prisipažino, kad asmeniškai pažįsta Arvydą ir pažėrė jam komplimentų.

Donatas Montvydas

Konferenciją stebėjo ir Donato dainos autoriai, kurie, išgirdę kaip žurnalistas klausia, kuri „eurovizinė“ jo daina yra geresnė ir labiau atspindi jį patį, su šypsenomis veiduose sukėlė šiokią tokią audrą salėje. „Manau, kad „Love is blind“ buvo labiau slaviškas produktas, o „I've been waiting for this night“ yra labiau vakarietiška, orientuota į Jungtines Amerikos Valstijas“, – tikino Donatas.

Stokholmas Donatui pastaraisiais metais tapo kone antrais namais. Čia gimė ir penktasis jo albumas #BLCK, tad lietuvis, konferencijos metu paminėjęs, kad miestas jam savas ir jis net žino geriausias vietas pavalgyti, sukėlė nemenką šypsenų ir pasitenkinimo bangą.

Donato Montvydo spaudos konferencija

Besibaigiant vos keliasdešimties minučių konferencijai, klausimai rimtėjo. Kone paskutinis nuskambėjęs klausimas privertė suklusti visą salę: „Donatai, kaip Tavo laimėjimas paveiktų muzikos industriją ir šou pasaulį Tavo šalyje?“ Į šį klausimą Donatas atsakė pamąstymu. „Kai lietuviai laimi krepšinio čempionatą, visa Lietuva susijungia, tai vienija. Tikiu, kad laimėjus „Euroviziją“, visi taip pat susivienytų, – pasakojo Donatas. – Kvaila kažką daryti tik dėl savęs, tad jei aš laimėčiau, tą pergalę dedikuočiau lietuviams. Ir būtent tiems, kurie manimi netiki.“

Konferencijos metu Donatas su žiniasklaida bendravo sklandžiai, dažnai pajuokaudamas ir taip nušviesdamas šypsenas daugelio veiduose.

Tiesa, iš karto po konferencijos, nusidriekė ir eilė norinčių asmeniškai pakalbinti dainininką. Buvo ir tokių, kurie norėjo kartu sudainuoti jo dainą.

Išskirtinės akimirkos iš spaudos centro:

Konferencijos akimirkos:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (106)