Darbai arenoje prasidėjo prieš kelias savaites. Scena, kurioje pasirodys daugiau kaip keturiasdešimt atlikėjų, jau pastatyta. Pastarosiomis dienomis ten jau repetuoja ir dainininkai.

Šįmet scena išties ypatinga. Ją projektavo Frida Arvisson ir Viktoras Brattstromas. Pastarasis prie „eurovizinės“ scenos kūrimo prisidėjo ir 2013-aisiais. Tąkart „Eurovizija“ taip pat vyko Švedijoje, tačiau ne Stokholme, o Malmėje.

Beje, Švedija „eurovizinę“ pergalę pelnė būtent tada, kai joje pirmąjį kartą dalyvavo ir Donatas Montvydas. 2012-aisiais Donatas europiečius bandė papirkti „Akla meile“, tačiau pergalės laurus susižėrė švedė Loreen su daina „Euphoria“.

Pernai „eurovizinius“ laurus pelnė Mansas Zelmerlowas. Jo daina „Heroes“ ir šįmet būtinai nuskambės „Globe“ arenoje. O arena išties įspūdinga.

Stokholmo pašonėje įkurdintas visas arenų „miestelis“. Jų čia net kelios ir visose pastarosiomis dienomis – „eurovizinis“ šurmulys. Pati „Globe“ arena stebina forma – pusrutulio formos pastatas su daugybe nedidelių apvalių langų atrodo lyg iš dangaus nukritęs ir žemėn įsmigęs burbulas.

Beje, 2003 metais šioje arenoje liejosi ir lietuviškas triumfas. Tąkart krepšinio čempionato pergale džiaugėsi Lietuvos rinktinė.

10 faktų apie „eurovizinę“ areną:

1. Tai didžiausias pasaulyje pusrutulio formos pastatas;

2. Areną statė net dvejus su puse metų;

3. Koncertų metu arena talpina 16 tūkstančių žiūrovų (sėdimos vietos);

4. Pastato skersmuo – 110 metrų, aukštis – 85;

5. Daugiausia žiūrovų sutraukęs šou – švedų žurnalistų, humoristų ir televizijos žvaigždžių Larso Filipo Hammaro ir Fredriko Wikingssono pasirodymas. Tąkart jų pasirodymą „Globe“ arenoje stebėjo daugiau kaip 16,5 tūkstančio žmonių;

6. Arenos pirminė paskirtis – ledo ritulio varžybų vieta. Kelerius metus joje išties vykdavo tik ledo ritulio varžybos. Beje, varžybų metu arenoje telpa mažiau žmonių nei koncertų metu – beveik 14 tūkstančių;

7. Arena buvo pradėta statyti 1989 metais;

8. „Globe“ arenoje kartą jau vyko „Eurovizija“ – 2000 metais. Tuomet „eurovizinius“ laurus Švedijai pelnė Charlotte Perrelli;

9. 2009 metų pavasarį areną papuošė nedidelis, vos 12 kvadratinių metrų ploto, namelis. Menininkas sugalvojo taip kontrastingai pademonstruoti Švedijos gebėjimą suderinti šiuolaikines technologijas ir tradicijas. Namelis buvo nuimtas tų pačių metų gruodį;

10. 2010 metais areną papuošė naujas išradimas – apžvalgos „burbulas“. Specialiais bėgiais kylantis apžvalgos „burbulas“ vienu metu talpina 16 žmonių. Vos per pirmus metus juo pasinaudojo ir Stokholmo panorama grožėjosi daugiau kaip 16 tūkstančių žmonių.

GLOBE arena jau papuošta „eurovizine“ atributika:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)