Ukrainos eurovizinė komanda sako, kad jie neteko pagrindinių pareigų gruodį, kai organizaciniam komitetui buvo paskirtas vadovauti naujas asmuo.

Kaip rašoma jų atsistatydinimo laiške, jie buvo visiškai blokuojami nuo renginio sprendimo priėmimų.

Europos transliuotojų sąjunga (EBU), kuri ir sukūrė šį konkursą, nurodė Ukrainos nacionaliniam transliuotojui laikytis grafiko, nepaisant nemalonių netikėtumų. Tai leidžia manyti, kad „Eurovizija“ turėtų įvykti kaip planuota.

Tarp atsistatydinusių komandos narių buvo du vykdantieji šių metų renginio prodiuseriai. Visi darbuotojai buvo paskirti nacionalinio Ukrainos transliuotojo, organizuojančio konkursą po to, kai Jamala laimėjo „Euroviziją“ Švedijoje su daina „1944“.

Išplatintame laiškė jie rašė: „Mes, „Eurovizijos“ komanda, kuriems šis konkursas tapo ne tik darbo, bet ir gyvenimo dalimi, oficialiai informuojame, kad atsistatydiname ir nebesiruošime konkursui.“

2010 metais nacionalinis Norvegijos transliuotojas turėjo atsisakyti Pasaulio futbolo čempionato organizavimo todėl, kad negalėjo negalėjo padengti FIFA ir „Eurovizijos“ sąskaitų tuo pačiu metu.

Ukrainoje viskas kiek problematiškiau. Sprendimas, kuriame Ukrainos mieste bus rengiamas konkursas, buvo atidedamas tris kartus ir netgi pasigirdo gandų, kad konkursas bus perkeltas į Rusiją.

Dabar, kai liko tik trys mėnesiai, pagrindinė organizacinė komanda pasitraukė. Pasitraukusieji tvirtina, kad turėjo problemų su vadovu, neleidžiančiu priimti sprendimų bei kontraktų su subrangovais patvirtinimų.

Blogiausia, kad tai galėjo būti susiję ir su komanda, užsiimančia scenos kūrimu.

Tačiau šou turi tęstis, ir EBU, kuris konkursą organizuoja nuo 1956 metų, turi finansinių ir politinių galių pasirūpinti, kad konkursas įvyktų.

Tvirtinama, kad sprendimas padidinti konkurso biudžetą nuo 22 mln. iki 29 mln. eurų atims milijonus pelno iš Ukrainos transliuotojo .

EBU tvirtino negalintys komentuoti atsistatydinusios komandos aprašytų problemų, tačiau padėkojo jiems už darbą.

Išplatintame pranešime EBU atstovai sako, kad, nepaisant nesklandumų, jie laikosi numatyto plano ir tvarkaraščio, kad konkursas gegužę įvyktų sėkmingai.

Šiemet „Eurovizijos“ dainų konkurso finalas vyks Kijeve, gegužės 13 d. Savo atstovus jau išrinko Izraelis, Vokietija, Italija, Malta, Prancūzija bei kitos šalys.

Lietuvos nacionalinės atrankos finalas vyks kovo 11 d.