„Toks mūsų šalies poelgis taps gana nedviprasmišku pareiškimu dėl viso šio konkurso, jo politinės dedamosios ir renginio vietos“, - patikino V. Milonovas.

Savo kreipimesi deputatas taip pat siūlo ateityje Rusijai visiškai nebedalyvauti šiame konkurse dėl „visiškos „Eurovizijos“ dvasinės degradacijos ir neatitikimo rusų vokalo tradicijoms“, rašo lenta.ru.

2016 m. „Eurovizijos“ konkurso finalas Stokholme pasibaigė gegužės 15 d. naktį, o konkurso nugalėtoja išrinkta ukrainiečių dainininkė Jamala, antroji vieta atiteko Australijos atstovei Dami Im, o Rusijai šiame konkurse atstovavęs Sergejus Lazarevas liko trečias.

Ukrainos atstovei atitekusi pirmoji vieta sukėlė didelį rezonansą. Krymo vicepremjeras Dmitrijus Polonskis suabejojo Kijevo finansinėmis galimybės ir ironiškai pasiūlė šaliai parduoti vakarines sritis tam, kad Ukraina galėtų surengti konkursą 2017 m.

Buvusį Ukrainos ministrą pirmininką Arsenijų Jaceniuką Jamalos pergalė labai įkvėpė ir jis patikino neabejojantis, kad Krymas bus sugrąžintas Ukrainai.

Rusijos vicepremjeras Dmitrijus Rogozinas savo ruožtu pareiškė, kad 2017 m. šiame konkurse Rusijai turėtų atstovauti „Leningrad“ grupės lyderis Sergejus Šnurovas, o pats atlikėjas komentuodamas šį siūlymą nevengė necenzūrinių žodžių.

Dar kovo mėn. V. Milonovas ragino į „Euroviziją“ kaip Rusijos ir Lenkijos atstovą siųsti vieną atlikėją, kuris scenoje atliktų dainą apie Volynės skerdynes 1943 m.

Būtent taip jis reagavo į konkursantės iš Ukrainos pasirinkimą atlikti dainą pavadinimu „1944-ieji“ apie Krymo totorių deportaciją Antrojo pasaulinio karo metais.

2014 m. gruodžio mėn. V. Milonovas siūlė į „Eurovizijos“ konkursą siųsti Rusijos kariuomenės A. Aleksandrovo vardo dainų ir šokių ansamblį arba, kaip jis tada teigė, mandagius žmones.

Vitalijus Milonovas
Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1785)