Pasidomėjus, ar pats Donatas kaupia su karjera susijusius daiktus, jis nusišypsojo, kad svarbiausius dalykus laiko ir tausoja. Anot jo, dar vaikystėje visos akreditacijos ir apdovanojimai jam atrodė taip žavingai, kad norėjosi nors vieną turėti, o dabar pas jį jų begalė. „Atsimenu, kažkada labai svajojau, kad mano dainą grotų per radiją. Man tai atrodė tokia fantastika, – nusijuokė Donatas. – Aš ir dabar turiu svajonių, tik, žinoma, daug didesnių. Visada turiu, ko siekti.“

Beje, Donato namuose yra speciali vieta, kurią jis vadina tikru „šeimos altoriumi“. Jame – svarbiausi atlikėjo apdovanojimai ir kiti jo muzikinį kelią žymintys ženklai. Be jų yra ir žmonos Veronikos nuopelnų bei relikvijų. „Manau, tai kiekvienam atlikėjui labai svarbu. Man ir pačiam svarbu kas kartą atsiminti, iš kur aš ir kaip visko pasiekiau“, – tikino Donatas.

Nors apie ne tokią išliekamąją vertę turinčius dalykus jis kalbėjo visiškai kitaip. „Koncertinių drabužių nekaupiu, nes nemanau, kad šiais laikais jie vertingi. Nors vienus turiu: iš M.A.M.A. apdovanojimų pasirodymo. Laikau ne tik savo, bet ir šokėjų kostiumus, jie tikrai kitokie, nes net ir pats pasirodymas buvo visai kitokio lygio“, – pasakojo D. Montvydas.

Bene įdomiausias dalykas, kurį Donatas yra išsaugojęs ir mielai paliktų ateinančioms kartoms – jo rankraščių knyga. „Turiu tokią knygelę, kurioje yra ne tik dainų žodžiai, bet ir šiaip mintys. Ji visa prirašyta: pieštuku ar tušinuku. Ji tikrai yra vertybė“, – šyptelėjo atlikėjas.

ABBA muziejuje Donatas lankėsi pirmą kartą. Be daugybės sceninių kostiumų, apdovanojimų, ypatingai atkurtų atlikėjų įrašų studijų bei asmeninių kampelių, muziejus stebina ir atraktyviomis pramogomis. Viena jų – tapti penktuoju ABBA nariu ir dainuoti kartu būnant scenoje. Pats Donatas nedrįso to išbandyti, tačiau jo pritariančiosios vokalistės mielai pasinaudojo šia galimybe.

Atlikėjas pakliuvo net į tą salę, kuri dar neparuošta ekspozicijai. Tai speciali „Eurovizijos“ muziejaus dalis. Čia galima pamatyti kai kurių atlikėjų sceninius kostiumus, tarp jų ir Conchitos. Muziejaus atstovė pasakojo, kad eksponatus jie siunčiasi iš viso pasaulio, tarp jų bus ir legendinė Celin Dion suknelė.

Kelias valandas pramogoms skyręs atlikėjas likusią dienos dalį praleis repeticijų salėje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)