Šis vakaras lemtingu taps net dviems dalyviams. Pasibaigus žiūrovų balsavimui bus paskelbti trys mažiausiai balsų surinkę dalyviai. Tas, kuris iš trijulės turės mažiausią žiūrovų palaikymą, kris iš karto net negavęs progos sudainuoti paskutinės išlikimo dainos. Kiti du dalyviai galės dar kartą sudainuoti po dainą. Teisėjai nuspręs, kuriam iš jų suteikti dar vieną šansą, o su kuriuo atsisveikinti.

Dalyvių pasirodymus komentuos keturi projekto teisėjai. Ši savaitė jiems buvo ypatingai įtempta, nes teko ruoštis pirmąjai išlikimo kovai. Saulius Prūsaitis vadovauja merginų kategorijoje. Joje – keturios žavingos būsimos dainininkės: Marija Grabštaitė, Ieva Voverytė, Paulina Paulauskaitė ir Iglė Bernotaitytė. Sauliui Urbonavičiui-Samui priklauso vyresniųjų kategorija: Simona Klusienė, Artūras Balandinas, Andis Griva, Edgaras Morkevičius. Vaikinams vadovaus Justė Arlauskaitė-Jazzu. Dainininkė dirbs su Mindaugu Avižieniu, Deividu Valma, Pauliumi Drabuliu ir Algirdu Daumantu Ciūniu. Marijonui Mikutavičiui šiemet atiteko grupių kategorija: „Strėlės“, „ZetaBeat“, „Golden Age“ ir „Only Once“.

Pirmasis į sceną žengė S. Urbonavičiaus-Samo mokinys Edgaras. Nuotaikingas vaikino pasirodymas buvo palydėtas studijoje sėdinčių žiūrovų gausiais plojimais. „Man patiko dainos pasirinkimas“, – sakė S. Prūsaitis. „Įsivaizdavau tave šiek tiek kitokį. Man patinka matyti tavo lankstumą“, – sakė Jazzu. „Atidarymas gaivus, labai gera energija. Publikai padovanojai gerą pradžią“, – sakė M. Mikutavičius.

Antroji į sceną lipo Marija. Mergina scenoje atliko Beyonce hitą „If I Were a Boy“. Merginai dainuojant publika negailėjo susižavėjimo šūksnių ir plojimų. „Tu turi viską. Ate, Beyonce, sveika, Marija“, – Mariją gyrė Jazzu. „Mane vežė tavo moteriškumas“, – sakė Samas. „Tu esi nuostabi“, – komplimentų negailėjo jos mokytojas S. Prūsaitis.

Deividas projekte jau gali pasigirti gerbėjų armija. Vaikino pasirodymas pakerėjo ir teisėjus. “Aš susigadinau nuotaiką. Maniau, kad čia šitas bičas, kurį aprėksiu. Deja, labai geras ir tvarkingas pasirodymas”, - sakė M. Mikutavičius. “Fantastika”, - prie pagyrų prisidėjo S. Urbonavičius-Samas. “Aš neatsimenu, kada aš taip kažkuo didžiavausi. Nerealu”, - sakė vaikino mokytoja Jazzu.

Ievai vos 17 metų, tačiau merginos pasirodymas pakerėjo teisėjus. „Tai buvo aukštos klasės pasirodymas“, – sakė Samas. „Negirdėjau merginos dainuojant su tokia energija. Tai yra nuostabu“, – sakė S. Prūsaitis.

Paulius „X Faktoriuje“ jau spėjo susidraugauti su savo mokytoja ir rado su ja bendra kalbą. Vos atėjęs į sceną vaikinas buvo pasitiktas didžiuliais aplodismentais. Panašu, kad merginų širdys jau priklauso jam! „Geras pasirodymas“, – sakė M. Mikutavičius. „Tu puikiai susitvarkei, tavo balsas skambėjo puikiai“, – gyrė Samas. „Kokį mes tave matėme kėdėse – viskas buvo gerai. Tu padarei labai didelį šuolį“, – sakė S. Prūsaitis.

„Panos, gal atsargiau, tiesiai į širdį“, – po grupės „Strėlės“ pasirodymo sakė Samas. „Labai retai taip kas nors ištransliuoja jausmą. Tai buvo labai tikra ir stipru“, – gyrė duetą Jazzu.

Simona tiesiog užbūrė publiką! „Buvo nuostabu. Ačiū“, – moters pasirodymą gyrė S. Prūsaitis. „Tavyje gražu yra retas, trapus nuoširdumas. Džiaugiuosi, kad esi „X Faktoriuje“, – Simoną gyrė M. Mikutavičius.

Iglė yra jauniausia „X Faktoriaus“ dalyvė. Kai mergina baigė dainuoti, jos mokytojas S. Prūsaitis plojo jai atsistojęs. Jazzu taip pat gyrė Iglę sakydama, kad ji perkelė „X Faktorių“ į kitą lygį. „Labai džiaugiuosi už visą mūsų grupę. Ka jūs išdarinėjate...“, – sakė S. Prūsaitis.

„Mindaugai, žiauriai faina, linksma“, – po Mindaugo pasirodymo sakė Marijonas. „Aš manau, kad šį vakarą Lietuva turėtų priimti tave išskėstomis rankomis. Tai buvo nerealu“, – vaikiną gyrė Jazzu.

Panašu, kad reperėms „Golden Age“ prasidėjo aukso amžius. „Labai gerai repuojate, viena su kita žaidžiate. Viskas buvo puikiai“, – sakė Samas. „Šį vakarą aš įsimylėjau jus abi. Nebeįsivaizduoju jūsų atskirai. Holivudas ir kosmosas viename“, – merginas gyrė Jazzu.

Andis šį kartą scenoje pasirodė be gitaros. „Ne visada reikia daug garso ir šviesų. Man nieko nereikėjo – tik tavo balso ir jausmo, kurį tu man davei“, – po pasirodymo kalbėjo Jazzu. „Tu esi apdovanotas žmogus – jokių pigių triukų. Šaunuolis“, – sakė M. Mikutavičius.

Paulina ir vėl nenuvylė savo gerbėjų – pasirodė puikiai. „Nesvietiškas artistiškumas ir vokaliniai duomenys. Tu nuostabi“, – sakė M. Mikutavičius, o Samas pridūrė, kad merginos talentu džiaugsis ne visa Lietuva, o visas pasaulis.

Algirdas Daumantas po pasirodymo sulaukė dovanų – gėlių jam atnešė jo krikšto dukra! „Labai šviesus, geras pasirodymas. Tas pirmas gėles, nors ir nuo giminių, pakeis gerbėjų dovanos. Tu esi tikras artistas“, – sakė Samas.

Rokeriai „Only Once“ davė žiūrovams tikro roko dozę! „Esate labai faini, teatrališki. Buvo nuostabu“, – sakė Jazzu.

Mažiausiai žiūrovų balsų surinko grupė „Strėlės“. Merginų duetas be kovos paliko projektą. Dėl išlikimo kovojo Edgaras ir Artūras. Teisėjai nusprendė, kad vertesnis likti projekte yra Artūras.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (123)