Dabar Londone gyvenanti Anderson grįžo į mažuosius ekranus BBC seriale „Karas ir taika“, kuriame ji vaidina aukštuomenės damą Aną Pavlovną Šerer. Serialą sekmadieniais 20.35 val. transliuoja LNK .

Belfaste G. Anderson filmuojasi trečiajame detektyvinės dramos „Nuopuolis“ sezone. Dalį metų ji praleido Indijoje, kur buvo filmuojamos scenos naujam filmui „Karaliaus vietininko namai“. Mokslinės fantastikos serialas „X failai“, kuriame ji vaidino dešimtojo dešimtmečio pradžioje, grįžo į ekranus. Anderson vėl atliko agentės Danos Scully vaidmenį šešiose serijose, kurios metų pradžioje buvo parodytos JAV. Su Davidu Duchovny „X failuose“ ji suvaidino daugiau nei 200 serijų, laimėjo „Emmy“ ir „Auksinio gaublio“ apdovanojimus, tačiau pripažino, kad įtemptas darbas tuomet ją nuvargino. Dabar Anderson vienodai gerai jaučiasi didžiajame ekrane, televizijoje ar ant scenos. Praėjusiais metais ji gavo London Evening Standard teatro geriausios aktorės apdovanojimą už įspūdingą vaidmenį T. Williamso pjesėje „Geismų tramvajus“.

Anderson gimė Čikagoje, gyveno Puerto Rike ir didžiąją dalį vaikystės praleido Londone, o 12-os metų grįžo į JAV. Aktorė sakė, kad nuolatiniai pokyčiai privertė ją jaustis pašaline. Anderson buvo gydoma, kai patyrė patyčias dėl savo angliškos kilmės mokykloje Mičigane. Ji stengiasi būti labai aktyvi, nes iki šiol patiria panikos ir nerimo priepuolius. „Aš žinau, kad jei neatsikelsiu nuskambėjus žadintuvui ir liksiu lovoje bent penkioms minutėms, mane užvaldys nerimas. Stengiuosi būti užimta, nes jei sustosiu, vėl gali kilti bėdų. To išmokau.

Šiuo metu aktorė patogiai gyvena Londone, kuriame gali vaikščioti be asmens sargybinių. Viena priežasčių, kodėl ji taip pamėgo Britanijos ekranus yra tai, kad darbas su televizija suteikia daugiau lankstumo ir filmavimai vyksta arčiau jos namų Londone. Aktorė yra trijų vaikų mama.

Jos dukrai Piper 21 metai, o sūnus Oscaras ir Felixas dar neturi nė 10 metų. Su berniukų tėvu Marku Griffithsu ji nutraukė santykius dar 2012 metais. Pirmoji jos santuoka su meno vadovu Clyde Klotzu truko trejus metus, antroji – su kino kūrėju Julianu Ozanne – mažiau nei dvejus.

„Mano gyvenimas yra fantastiškas, santykiai su vaikais yra nuostabūs ir man nieko netrūksta. Atrodo, kad atėjo laikas kažkam būti pakankamai drąsiu ir pakviesti mane į pasimatymą“, - sako Gillian Anderson, duodama interviu užsienio spaudai.

- Ar skaitėte „Karą ir taiką“ prieš imdamasi vaidmens?

- Ši knyga gana ilgai buvo saugoma mano iBooks. Nusprendžiau ją atsisiųsti, bet taip ir neperskaičiau iki darbo su šiuo filmu. Girdėjau daug dalykų apie šį romaną, todėl pradėjau ją skaityti su tam tikra pagarba ir baime. Buvau maloniai nustebinta, kad ji buvo neįtikėtinai įdomi. Siužetas žaviai siejamas su tikra istorija ir aš jaučiuosi sužinojusi daug naujų dalykų.

- Papasakokite mums apie šią adaptaciją…

- Vienas iš dalykų, kurį scenarijaus autorius atlieka itin gerai, yra daugybė teksto ir veikėjų. Istorija parašyta XIX a., joje aprašomas karas ir meilė, romantiški santykiai ir išdavystė. Tai primena V. Šekspyro ir kitus puikius kūrinius – jie išlieka, nes juose nagrinėjamos svarbios temos. Filme „Karas ir taika“ yra daugybė svarbių temų. Jame taip pat vaidina jauni, labai patrauklūs ir talentingi aktoriai.

- Kokia jūsų vaidinama Ana Pavlovna?

- Ana Pavlovna yra aukštuomenės dama, kuri priima svečius savo salonuose visos „Karo ir taikos“ istorijos metu. Šiuose salonuose vyksta įdomus veiksmas, aš ypatingai pažymėčiau piršlybas ir politiką iš mažosios „p“ raidės. Man patinka jos begėdiškumas ir įžūlumas, piršlybos ir iškalbingumas.

- Kodėl jus sudomino šis vaidmuo?

- Pati galimybė dirbti su tokiu kūriniu kaip „Karas ir taika“ yra išskirtinė. Man taip pat labai svarbu, kad šį serialą kūrė BBC ir „The Weinstein Company“, scenarijaus autorius Andrew Daviesas parašė adaptaciją ir paskirstė vaidmenis, o man tiko laikas. Kelias dienas praleidau Sankt Peterburge, pažinau šiek tiek istorijos, gerai praleidau laiką su kitais aktoriais ir dirbau su režisieriumi Tomu Harperiu. Tai buvo smagu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)