Šį šeštadienį 17.30 val. LNK televizijos laidoje „Bus visko“ – interviu su psichologe ir veidotyrininke Egle Peliene, kuri papasakos, į ką turėtume atkreipti dėmesį ieškodami meilės, siekdami karjeros arba bandydami apsisaugoti nuo nusikaltėlių. Eglė paaiškins tam tikrų, rodos, nereikšmingų mūsų veide esančių savybių pasekmes. Pavyzdžiui, atlėpusios vaiko ausys. Jas moteris rekomenduoja operuoti. Pasirodo, kuo mažiau ausys prigludusios prie galvos, tuo žmogus pagauna siauresnį garsų spektrą. Tai gali baigtis sutrikimais - ateityje smegenys gali aprėpti mažesnį informacijos kiekį.

Eglė prabyla apie vieną populiariausių, kartais labiausiai išjuokiamų plastinių operacijų - pūstų lūpų temą. Žinodami žmogaus fiziologiją, galime teigti, kad lūpose gausu skonių, jautros receptorių, todėl kuo jos natūraliai putlesnės, tuo didesnis žmogaus apetitas gyvenimui, didesnis libido.

Deja, bet pasikoregavusios išvaizdą, moterys asmeninių savybių nepakeis. „Jei moteris iš prigimties turi siauras lūpas ir jas putlina, ji nori apie save išsiųsti informaciją, kad yra patrauklesnė, seksualesnė, bet visa tai – saviapgaulė ir libido nesikeičia”. Tačiau, jei tokia maža korekcija suteikia daugiau pasitikėjimo savimi, ji pateisinama.

Eglė prabils ir apie bruožus, leidžiančius atpažinti tam tikras žmogaus savybes. Jei bijote pakliūti į mamyčiuko pinkles, moteris papasakos, kaip jį atpažinti, jei šeimoje turėjote žmonių, kurie buvo linkę į alkoholizmą arba kitas priklausomybes, apie jas išduos smakras. Jei renkatės žmoną ir vis galvojate, kodėl mano visos moterys itin įnoringos, Eglė sako: apie tokį charakterį išduoda Angelinos Jolie tipažo damos.

Prabilusi apie nusikaltėlius, moteris atvira: didžiausias gaujos vadas ir korporacijos generalinis direktorius turi tuos pačius veido bruožus, todėl laidos metu prisimins Henriką Daktarą. „Koks įdomus paradoksas: su visais tais bruožais jis galėtų būti ir didelės korporacijos vadovas, nes bruožai fantastiški. Lygiai taip pat Virgilijus Alekna - jis puikus sportininkas, geras šeimos tėvas, bet gyvenimas abiejų absoliučiai skirtingas. Prigimtinio noro dominuoti turi ir vienas, ir kitas, o kuriuo keliu nueini - pasirinkimo teisė”.

Moteris papasakos ir apie žinomus žmones, kurie nuolatos įsivelia į skandalus. Kodėl Kęstutis Pūkas negali įsipareigoti vienai moteriai ir jau yra sukūręs penkias santuokas? Kodėl Aistė Pilvelytė vis nelaimi pirmosios „Eurovizijos“ vietos ir kokią pagrindinę klaidą daro kasmet? Ir ką Gretos Kildišienės veido bruožai pasako apie jos dabartinę būseną, kuomet visa Lietuva yra nusistačiusi prieš ją? Visa tai – šeštadienio LNK laidoje „Bus visko“ 17.30 val.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)