Per išskirtinį interviu portalui DELFI G. Nicotero bei trys ryškiausiai šeštajame sezone sužibėję serialo personažai Judžinas, Eibrahamas ir Aronas atskleidė savo darbo subtilybes, prisipažino, su kuo mielai susikeistų vaidmenimis bei tikino nežinantys, kuris epizodas jiems bus paskutinis.

Vasario pabaigoje pačioje Madrido širdyje įvykęs „Vaikštantys numirėliai“ šeštojo sezono antrosios dalies pristatymas sukėlė masinę psichozę. Centrinėje miesto gatvėje įsikūręs „Cines Callao City Lights“ kino teatras tapo tikra zombių mėgėjų meka, prie kurios susibūrė šimtai žmonių, serialą išnarpliojusių po kauliuką.

Serialo „The Walking Dead“ 6-ojo sezono antrosios dalies pristatymo renginys

Jie žino viską nuo A iki Z: kaip užsibarikaduoti savo pačių namuose, kaip užmaskuoti žmogiškąjį kvapą ir, be abejo, kaip nudobti tuos gatvėje slankiojančius numirėlius, tik ir telaukiančius progos nukąsti vieną ar kitą jų kūno dalį.

Nors viskas skamba ganėtinai komiškai, šis serialas toli gražu neprimena komedijos. Tai – įtempto veiksmo išgyvenimo drama, kurioje netrūksta nei kraujo, nei intrigų, nei sveiku protu nesuvokiamo žmonių žiaurumo.

Tačiau, jei manote, kad pasauliui apvirtus aukštyn kojom staiga taptumėte pagrindiniu „The Walking Dead“ herojaus Riko Graimso atitikmeniu realiame gyvenime – vienas iš epizodinių serialo kūrėjų bei zombiško grimo guru G. Nicotero tik kilstelėtų antakius ir ironiškai prunkštelėtų. Kas jau kas, bet jis tikrai išmano šiuos reikalus – juk zombiais rimtai domėtis pradėjo daugiau nei prieš 30 metų,

„Dievinu popkultūrą. Žmonės kažkodėl galvoja, kad puikiai susidorotų su juos užklupusiomis negandomis. Skambėtų maždaug taip: „Ane? Zombių apokalipsė? Pfff, puikiai žinočiau, ką reikia daryti“.

Žinote, galiu Jums pasakyti tik vieną dalyką. Gyventi Los Andžele ir niekada nežinoti, kada žemė ims drėbėti, yra ganėtinai panašus dalykas.

Vyriausybė mus perspėja, ką reikėtų daryti stichinės nelaimės atveju. „Turėkite su savimi tą, ana, pasirūpinkite tuo, anuo“. Buvau namuose ir kai 1994-aisiais Los Andželą niokojo 6,7 balų žemės drebėjimas. Tai buvo beprotybė. Dingo elektra. Artimieji panikavo. Kai viskas aprimo, man teko apsukti mašiną taip, kad priekiniai žibintai šviestų į mano namo langą. Tik tam, kad mano šeima galėtų ką nors matyti, nes oras buvo pritvinkęs dulkių. Neslėpsiu, buvo velniškai baisu.

Galvojate, kad esate pasiruošę pasaulio pabaigai. Žiūrite daug filmų ir manote, kad žinote, ką reikėtų daryti. Bet lemtingą akimirką lieka tik nežinomybė. Ir nėra nieko, ką galėtumėte pakeisti“, – per interviu sakė vienas iš serialo kūrėjų bei specialiųjų efektų kūrėjas Gregas Nicotero.

Vienas iš „TWD“ režisierių bei specialiųjų efektų kūrėjas Gregory Nicotero

Susitikimas su tikru zombių „krikštatėviu“ įvyko vasario pabaigoje. Jis ir trys šeštajame sezone dėl išlikimo kovojantys aktoriai Rossas Marquandas (seriale vaidina Aroną), Joshas McDermittas (Judžinas) bei kovingasis Michaelis Cudlitzas (Eibrahamas) į Ispanijos sostinę atvyko ne tik tam, kad atsakytų į visus, net ir keisčiausius, iš Europos suplūdusių žurnalistų klausimus, bet ir susitiktų su ištikimiausiais serialo gerbėjais.

Ispanijoje serialas muša visus žiūrimumo rekordus. Lietuvoje „The Walking Dead“ (trumpiau - „TWD“) dar nėra taip prigijęs, bet nėra jokios abejonės – savo gerbėjų ratą (ir, neabejotinai, išties didžiulį) aktoriai rastų ir mūsų šalyje.

Serialo „The Walking Dead“ šeštojo sezono antrosios dalies pristatymo renginys

Jei ir Jūs su nekantrumu laukiate kiekvienos serialo serijos, žinote, kokios dramos ir intrigos vyksta šeštojo sezono dalyse bei pažadinti iš miegų pasakytumėte, kokiais ginklais numirėliams prieš nosis mosuoja aktoriai, pasiraitokite rankoves ir skaitykite išskirtinį DELFI interviu su „Vaikštantys numirėliai“ žvaigždėmis:

– Kaip jaučiatės dėl šios masinės psichozės Madrido centre?

Joshas McDermittas: Žinote, tai keistas jausmas. Sėdime automobilyje pakeliui į renginį, ramiai sau šnekučiuojamės apie vaikus... Žinome, kad turėsime dalyti autografus ir daryti asmenukes. Tik staiga durys atsiveria ir išgirstame, kaip žmonės rėkia. Ir mes imame rėkti! „O Dieveeeeeeeee!“.

Lyg ir tikėjomės tokio sutikimo, bet tuo pačiu ir nesitikėjome... (Juokiasi.) Ir linksmiausia dalis yra ta, kad taip būna nuolat! Nesvarbu – Amerika ar Europa – gerbėjai tiesiog pakvaišę dėl šio serialo. Ir mes puikiai žinome tą jausmą, nes prieš gaudami vaidmenis ir patys buvome didžiuliai jo gerbėjai.

Serialo „The Walking Dead“ 6-ojo sezono antrosios dalies pristatymo renginys

– Jei galėtumėte suvaidinti bet kurį kitą personažą, ką pasirinktumėte?

J. McDermittas ir M. Cudlitzas prapliumpa juokais ir kone vienbalsiai pareiškia, jog tai – mažylė Judith!

J. McDermittas: Mes taip ją mylime. Ji tik gadina pampersus ir miega.

M. Cudlitzas: Ir nė nesupranta, kas vyksta aplinkui...

J. McDermittas: Jei rimtai – nežinau, ar yra kitas personažas, kurį norėčiau suvaidinti. Myliu Judžiną.

Dar gerokai prieš gaunant vaidmenį seriale galvojau, kokiu personažu būčiau, jei pasaulį amžiams pakeistų zombių pandemija. Tąkart galvojau, kad būčiau Rickas, ar Michonne, ar Darylas. Ir daugelis serialo gerbėjų galvoja taip pat. Bet, jei nuoširdžiai, dabar manau, kad visi mes būtume Judžinai. Bijotume ir lauktume, kol kas nors mus apgintų. Neturėtume jokių išgyvenimo įgūdžių ir skaičiuotume dienas iki tos paskutiniosios.

(Atsisuka į M. Cudlitzą.) Išskyrus tave. Tu nebūtum Judžinas. Tu būtum Eibrahamas. Tik gal kiek mažiau piktas (Juokiasi.)

– Būta ne vienos serijos, kurioje žmogiškąjį kvapą, taip viliojantį negyvėlius, maskuojate jų pačių krauju. Negi tai ne puikus būdas išgyventi?

J. McDermittas: Žinote, tai velniškai smirdantis reikalas. Be to, yra ir paprastesnių būdų. Sienos suteikia saugumo jausmą – nebent, aišku, už jų stoviniuoja trys milijonai prasibrauti norinčių negyvėlių.

Judžiną seriale vaidinantis Joshas McDermittas

– Kokį kompanioną pasirinktumėte užklupus zombių pandemijai? Tiesa, galite pasirinkti tik vieną žmogų.

R. Marquandas: Na, jei galėtume pasirinkti bet kurį žmogų iš viso pasaulio, tuomet rinkčiausi Donaldą Trumpą. Tik tam, kad galėčiau nuspirti jį į negyvėlių minią. (Juokiasi.)

J. McDermittas: Aš rinkčiausi Michaelą Cudliztą. Mes daug juoktumėmės, gerai praleistume laiką ir... jis mane apsaugotų.

M. Cudlitzas (atsisuka į J. McDermittą): Kaip miela. Aš irgi pasirinkčiau tave! Tik turėčiau siaubingai daug darbo.

– Jei galėtumėte pasirinkti, kokiu būdu mirsite – ką rinktumėtės? Ir kokį ginklą griebtumėte horizonte išvydę negyvėlius?

M. Cudlitzas: Manau, kad plaktuką. Jis labai universalus ir ypač patogus, kai reikia ką nors nudobti esant artimam kontaktui. Manau, kad Tairysas (mirė penktajame sezone - DELFI) buvo puikiai įvaldęs zombių daužymo techniką plaktuku. Svarstau, gal turėčiau net du?

Jei mirsiu – norėčiau, kad tai būtų staigi ir herojiška mirtis. Tas pats galioja ir realiame gyvenime. Kas gi nenorėtų mirti herojiškai?

J. McDermittas: Paaukoti savo gyvybę ginant kažką, kas tau yra beprotiškai svarbu, yra puikus scenarijus.

Be abejo, mano ginklas būtų Eibrahamas. (Prapliumpa juokais.). Nors Judžinas pamažu ir įgauna pasitikėjimo savimi, bet jam tikrai nesiseka su koordinacija. O ir jokių kovinių įgūdžių.

Serialo „The Walking Dead“ 6-ojo sezono antrosios dalies pristatymo renginys

– Scenarijų turite laikyti paslaptyje net nuo artimiausių žmonių. Ar nėra sunku?

M. Cudlitzas: Mes abu gyvename su žmonėmis, kurie yra šio serialo fanai. Patikėkite, jie tikrai nenori žinoti, kas bus toliau!

J. McDermittas: Mano mama jau išmoko manęs nebeklausinėti – nes aš vis vien nieko nesakysiu. Tiesą pasakius, retai kada kalbu apie „Vaikštančius numirėlius“ ne su savo kolegomis. Tad iš manęs nieko nepešite!

– Serialas savo eiga labai nutolęs nuo komiksų, yra daugybė neatitikimų, tad negalite būti 100 procentų įsitikinę, kas bus toliau. Veikiausiai, nežinote ir kiek ilgai išgyvens jūsų personažas?

M. Cudlitzas: Kai tapome šio šou dalimi, žinojome, jog vieną dieną visa tai vis vien pasibaigs. Buvome šio šou fanai ir prieš vaidindami – matėme, kaip miršta mūsų mėgstami personažai.

J. McDermittas: Turime plaukų stilistę, jos vardas Taylor. Ji labai graži pietietė. Ir kaskart, kai kas nors atsisėda pas ją į kėdę: „Visi čia ateina tam, kad mirtų, brangusis“. (Juokiasi.). Galbūt ir išgyvensime iki sezono pabaigos, bet tikrai nežinome, jog mūsų nenudobs paskutinėje dalyje.

M. Cudlitzas: Džiaugiames kiekviena diena filmavimo aikštelėje, nes niekuomet nežinome, kuri iš jų bus paskutinė.

Michaelas Cudlitzas

– Kalbant apie scenarijų, kada jis atsiranda Jūsų rankose?

J. McDermittas: Sezono pradžioje susėdame su režisieriais ir pasikalbame apie tai, kas mūsų laukia. Jie nušviečia bendrą situacija, tačiau tikrai nepasakoja detalių. Tiesą pasakius, ir pats nenoriu žinoti visko. Nes jei sužinočiau, kad mirsiu – tik apie tai ir tegalvočiau. (Juokiasi.)

Be to, scenarijus dažnai keičiasi. Pavyzdžiui, kūrėjai norėjo, jog Tyleris Jamesas Wiliamsas, įkūnijęs Nojų, išgyventų tik tris epizodus. Kuo viskas baigėsi? Jis suvaidino 9 ar 10 epizodų! Net ir perskaičius scenarijų nėra jokios garantijos, kad jis nepasikeis. Jis keičiasi. Ir dažnai.

M. Cudlitzas: Atsakant į Jūsų klausimą – vos tik pradedame vaidinti, tarkime, pirmame epizode, tą pačią dieną gauname scenarijų ir antrajam. Tad, patikėkite manimi, tikrai nežinome tolimesnių serijų detalių. Ir net jei žinome, jog mūsų kolega vaidins sekančioje serijoje, nesame įsitikinę, jog jam iš pasalų į petį neįkąs negyvėlis. Štai taip ir gyvename. (Juokiasi.)

– Kaip yra su keiksmažodžiais eteryje?

G. Nicotero: Žinote, jau esame ne kartą susidūrę su šita problema. Tradiciškai, filmuojame cenzūruotą dalį, skirtą eteriui ir antrąją jos „f***“ versija. Andy Lincolnas (pagrindinis serialo veikėjas Rikas Graimsas – DELFI) ne kartą yra sakęs: „aš net nenoriu filmuot versijos be keiksmažodžių, nes ji nė velnio neatspindi tikrovės“. Turime net atskirą DVD su tiek keiksmažodžių, kad išgirdus imtų ausys linkti!

– Daugelis žmonių, žiūrėdami serialą, susidarė nuomonę, jog Aaronas kažką slepia. Jis pernelyg geras, pernelyg paslaugus...

R. Marquandas: Jūs tikrai galvojate, kad jis lauks, kol kiti užmigs tik tam, kad juos išskerstų?. Aronas tiesiog mielas vyrukas. Manau, jis toks geras todėl, kad mano, jog kiekvienas žmogus yra vertas antro šanso.

– Kokią svarbą šiame seriale turi Aarono homoseksualumas?

R. Marquandas: Manau, kad šis šou tuo ir puikus, kad yra spalvingas rasių, kultūrų ir net seksualinės orientacijos atžvilgiu. Šis šou atspindi mūsų realybę. Neturėtume atsisakyti netradicinės orientacijos personažų – tai būtų akivaizdi lytinių mažumų diskriminacija.'

Rossas Marquandas

– Kurio personažo mirtis sukrėte labiausiai?

R. Marquandas: Heršelio – jis buvo tarytum visos grupės tėvas...

G. Nicotero: Jis suteikdavo stabilumo ir disciplinos jausmą. Bet kiekviena mirtis skirtinga.. Tairyso mirtis taip pat buvo sukrečianti – žiūrovai kartu su juo perėjo didelį kelią po įkandimo – suvokimo, kad mirsi, to neigimo ir galiausiai – pripažinimo sau, kad nebėra nieko, ką gali dėl to padaryti. Tada buvo Betės mirtis.. staigi ir netikėta. Bet taip jau yra gyvenime. Einate gatve, jus nutrenkia automobilis, mirštate. Juk tokio dalyko nesuplanuosi, ar ne?

– Ar Riko grupei vis dar yra vilties išgyventi šiame žiaurumu persmelktame pasaulyje?

R. Marquandas: Be jokios abejonės, taip. Visas šis šou sukasi ne apie mirtį ir žudynes, o apie viltį ir norą išgyventi. Stebiuosi, kaip daugelis aktorių nesusigraudina filmavimo metu. Įsivaizduokite, jei tai vyktų iš tikrųjų – kaip tai paveiktų jūsų psichiką. Jūsų mylimieji miršta, virsta negyvėliais ir viskas, kas belieka, tai tik susmeigti jiems peilį į galvą... Džiaukimės, kad tai nevyksta realiame gyvenime!

Serialo šešojo sezono antrosios dalies pristatymo bei gerbėjams skirto renginio akimirkos – tik DELFI fotogalerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (81)