„Tai bus vienas brangiausių visų laikų TV projektų Lietuvoje, kurį įsigyti pavyko tik susijungus visoms trims Baltijos šalims. Tai ypač sudėtingas TV formatas, kuriame tarpusavyje varžosi ne tik talentai, o ir teisėjai, – praneša TV3 programų direktorius Jurgis Jefremovas. – Paruošiamieji darbai jau prasidėjo, konsultacijos vyksta Londone, netrukus skelbsime atranką šalies talentingiausiems.“

Pagal „The X Factor“ formatą projekto dalyviai yra skirstomi į keturias grupes – pagal lytį, amžių, viena grupė bus skirta muzikos grupėms. Visas keturias grupes kuruos – dalyvius ruoš ir ugdys – keturi pramogų verslo profesionalai, kurie ir bus projekto teisėjai. Kiekvienas teisėjas atstovaus tam tikrai „The X Factor“ talentų grupei.

Viena garsiausių projekto „The X Factor” nugalėtojų yra dainininkė Leona Louise Lewis, kurios populiariausias hitas „Bleeding Love” užkariavo pirmąsias muzikos topų pozicijas daugiau nei trisdešimtyje pasaulio šalių.

Projekto „The X Factor“ ir „American Idol“ prodiuseris Simonas Cowellas pernai buvo pagerbtas kasmetinėje „Emmy“ apdovanojimų ceremonijoje. S. Cowellui, kurio šou yra rodomi daugiau nei 70 pasaulio šalių, atiteko apdovanojimas už indėlį į televizijos istoriją.

„International Academy“ prezidentas Bruce‘as Paisneris teigė: „Simonas Cowellas yra ir kūrėjas, ir kartu šou žmogus. Jisai sukūrė tarptautinę televizijos imperiją, pakeitė televizijos veidą visame pasaulyje.“

Jau rugsėjo 21 dieną talentų šou „The X Factor“ premjera JAV. Lietuviškasis „X faktorius“ TV3 eteryje startuos kitais metais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją