Sekmadienio vakarą paaiškėjo, kad šįmet „X Faktorių“ laimėjo Monika Pundziūtė. Finalinėje kovoje mergina susikovė su Thomu Tumosa ir Aleksu Augaičiu.

Ankstesnėse kovose savo verdiktą tardavo ir komisija, tačiau šioje viską sprendė žiūrovai. Vis tik ne visi liko patenkinti tokiais projekto rezultatais.

DELFI laišką parašiusi skaitytoja šiame projekte įžvelgia sąmoningą Monikos prastuminėjimą finalo ir pergalės link:

„Esu ištikima projektų žiūrovė, nes kartas nuo karto tikrai kažkokie šou „užkabina“ ir norom ar nenorom imu sekti, kas laimi, kas iškrenta ir kaip viskas vyksta. Bet viskas, po vakarykščio „X Faktoriaus“ finalo pasakiau sau NE. Nebegaliu žiūrėti, kaip šlykščiai televizija perša savo nuomonę žiūrovams, o šie, it kokia avelių banda tįstančiomis seilėmis, seka nurodymais.

X Faktorius“ yra puikus pavyzdys, kaip televizijai lengva įpiršti savo nuomonę žiūrovams! Kiek reikia būti kvailam, kad nepastebėtum, kaip prodiuseriai prastuminėja savus žmones? Norite faktų? Prašom!

Pirma – vos Monika pasirodė „X Faktoriaus“ atrankose, ją išgyrė visa komisija, Jazzu alpo nuo jos pasirodymo, aikčiojo ir iš karto pavadino nugalėtoja. Negana to, jos pristatymo reportažas buvo toks jausmingas, kad seilė nutįso ne tik vaikinukams, kuriuos pakerėjo jos simpatiškumas, bet ir močiutėms, kurios gi labai myli tokias mergytes su didelėmis akimis ir vaikiškomis garbanomis. M. Pundziūtei iš karto buvo suformuotas angeliškos mergaitės įvaizdis – būtent mergaitės, o ne moters, net ne merginos! Tikras nepilnamečių šou!

Bet kaip netikėta! „X Faktoriuje“ pasirodė Aleksas Augaitis, kuris akimirksniu susirinko visų minkštadūšių simpatijas ir prodiuseriai pamatė, kad jis – rimtas konkurentas Monikai. Visiems buvo gaila vaikinuko, nes jis mikčioja... O kokia stebuklinga visiems pasirodė istorija, kad dainuodamas jis nemikčioja! Gerai, sutinku, jis turi talentą, bet tikrai nebuvo geriausias iš tūkstančių, kurie dalyvavo projekto atrankose!

Ir prodiuseriai leido šiek tiek Aleksui pasimėgauti šlove, nes jo šlovė atėjo PER ANKSTI! Net dundukui aišku, kad projekto pradžioje išpopuliarėjęs žmogus iki jo pabaigos jau visiems per gerklę lįs.

Tai štai prodiuseriai tai puikiai apskaičiavo ir pasistengė, kad jo šlovės spindesys baigtųsi pačiu laiku. Ar pastebėjote, kada tai nutiko? Po laidos, kurioje buvo parodytas reportažas, kur Alekso mama ištaria stebuklingus žodžius: „Nebalsuokite už Aleksą iš gailesčio“. Va, tai buvo Alekso populiarumo pabaiga. Jis dar kiek pasispardė, bet neilgai.

Negana to, sulig šiuo pasisakymu ir komisija jo ėmė nebevadinti projekto lyderiu ir būsimu nugalėtoju. Ir štai šią akimirką išaušo M. Pundziūtės laimės valanda.

Angeliškąją Moniką vis labiau ėmė girti komisija, o projekto prodiuseriai, rodos, daugiau apie nieką naujienų neturėjo – tik apie ją. Tai Monika meilę „X Faktoriuje“ atrado (faktas, kad ji į projektą atėjo su vaikinu, buvo nutylėtas. Gal ji jį vargšelį dėl šito Joniko ir paliko?), vėliau Monikutei ėmė šlubuoti sveikata! Vaistai, ligoninės, grėsmingi gydytojų verdiktai... Ai ai kaip baisu... Bet juk ten jokios rimtos ligos nebuvo!

Ar kas pastebėjo, kad žiniasklaida paskutinę savaitę vis „kepė“ straipsnius tik apie Moniką? Galvojate, tai atsitiktinumas? Tikrai NE! Viskas čia surežisuota. Va, pasistengė, privertė žmones jos gailėti ir štai – turime rezultatą – gailesčio prisiprašiusi vištelė dabar gali kedentis plunksneles ir girtis, kokia ji šaunuolė. Esu tikra, kad šiandien ji jau niekuo nebeserga!

Oi, vos nepamiršau svarbiausio. Likus kelioms dienoms iki finalo VISI naujienų portalai parašė, ką gi trys finalininkai nuveiktų su laimėtais 15 tūkst. eurų. Ir ką Jūs galvojate? Kol Thomas ir Aleksas postringavo apie mokslus, karjerą ir panašius normalius dalykus, Monika skundėsi, kaip skurdžiai ji gyvena ir kaip jos šeimai reikalinga ši „parama“.

O gal būtų buvę lengviau atidaryti sąskaitą ir paprašyti Monikos gerbėjų „sumest“ jai po euriuką, jei jau taip labai ją myli?! Tada ir ji turėtų sąskaitėlėje pinigų ir nebebūtų reikėję už ją finale balsuoti!

Mano nuomone, nė vienas iš trijų finalininkų net nebuvo verti finalininkų vardo! Buvo tiek daug gerų solistų, pavyzdžiui, latvis, kurį lietuviai labai greitai išspyrė iš šou, nes nekenčia kaimynų, nes jiems gražu, kai kaimynų namas dega. O kodėl iškrito Marija Beržė? Nes per gerai dainuoja, nes ji tokia gera, kad paskui iš jos neis pasityčioti komentaruose!

Nuoširdžiai linkiu visiems paimti savo televizorius ir išmesti per balkoną. ATSIPEIKĖKIT!

Ar pritariate skaitytojos nuomonei? O gal turite savąją? Rašykite mums pramogos@delfi.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1801)