Į atranką išbandyti savo jėgas gauti buvo pakviesta 20 pramogų, sporto, muzikos pasaulio žvaigždžių. Ant laidos kūrėjų kabliuko užkibo Saulius Urbonavičius-Samas, Mantas Jankavičius, Monika Šalčiūtė, Eglė Straleckaitė, Asta Pilypaitė, Vidas Blekaitis, Karina Krysko-Skambinė, Jurijus Smoriginas, Robertas Petrauskas, Mia, Vitalijus Cololo, Naglis Šulija ir kiti.

„Mūsų tikslas buvo pakviesti juos į mūsų studiją ir sukurti aliuziją, kad vyksta atranka į kiną, kokio Lietuvoje dar nebuvo ir dar daug metų nebus, - perlaidos pristatymą pasakojo laidos prodiuseris Laurynas Narbutas. - Vienintelė tariamų Danijos kino kūrėjų sąlyga buvo ta, kad visi į vaidmenį pretenduojantys žmonės negali būti profesionalūs aktoriai.“
B. Latėnas, A. Bružas, M. Nedzinskas

Tikslo pasijuokti neturėjo

Laidos kūrėjai prisimena, kad mūsų žvaigždės jaudinosi ir iš tiesų norėjo gauti vaidmenį, sąžiningai dirbo pagal scenarijų, kurį neva atsiuntė režisieriai.

„Kai kurie jų elgėsi neadekvačiai, prašydavo keistų dalykų. Matėme, kaip žmonės iš tiesų norėjo gauti vaidmenį. „Aš – kino žvaigždė“ laidos pagrindinė žinutė yra parodyti, kaip elgiasi žmonės, norintys įgyvendinti savos vajonę. Žinomus žmones parodysime tokiame amplua, kokiame jie dar nėra buvę. Nes paprastai prieš kameras stengiasi parodyti save iš gerosios pusės. O šiame projekte jie stengėsi įsijausti į vaidmenį ir negalvodavo, kaip atrodo, - pasakojo laidos prodiuseris. - Jei būtume norėję pasijuokti iš mūsų žvaigždžių, būtume ir laidą pavadinę „Pasijuokime“, bet mes norėjome atskleisti kuo daugiau netikėtų reakcijų, pamatyti juos natūralius."

Vieną labiausiai įsimenančių vaidmenų, anot laidos autorių, sukūrė Vitalijus Cololo, vaidinęs kalėjimo kalinį. Samas įsikūnijo į boksininko trenerį, o M. Jankavičius - boksininką. K. Krysko-Skambinė bandė įsikūnyti į partizano mylimąją, o M. Šalčiūtė - fizinio mokytoją įsimylėjusią moksleivę. N. Šulija - mokslininką, išradusį ypatingą tabletę, suteikiančią nežemiškų galių. Jau šį trečiadienį televizijos eteryje startuojančioje laidoje „Aš – kino žvaigždė“ debiutuos Vidas Blekaitis, kuriam atrankoje teko vaidianti mitologonėje dramoje apie Vilniaus Katedros požemių baisūną Barznyšą.
TV3 premjeros „Aš – kino žvaigždė“ pristatymas

Nusivylė sužinoję tiesą

Laidos kūrėjai išduoda, kad dauguma laidoje sudalyvavusių žmonių nusivylė, kai sužinojo, kad tai nėra tikra atranka, kurioje turi galimybę gauti tikrą vaidmenį. Nes visi jų nuoširdžiai stengėsi laimėti atranką ir suvaidinti herojų pasaulinio lygio filme.

„Tačiau galbūt mūsų laida bus aktuali ne tik žiūrovams, bet ir kino kūrėjams, nes nemažai žvaigždžių atsiskleidė turintys aktorinių sugebėjimų“, - pastebi vienu iš laidos kūrėjų tapęs Audrius Bružas.

Beje, kad į tariamą atranką kviestos žvaigždės neatpažintų, A. Bružas stengdavosi nesirodyti jiems akyse ir didžiąją dalį laiko praleisdavo operatorinėje.

Atrankos režisierių vaidmenis atliko ir su žinomais svečiais bendravo aktoriai Martynas Nedzinskas ir Balys Latėnas.

„Buvau pilkasis kardinolas. Karts nuo karto per ausines susisiekdavau su filmavimo aikštelėje buvusiais Martynu ar Baliu, kuriems pamėtėdavau keistas užduotis“, - išduoda A. Bružas.

„Sunku buvo priversti žmones atsipalaiduoti, kad jie galėtų nesivaržydami daryti neįtikėčiausius dalykus. Pavyzdžiui, pamatyti, kaip Naglis Šulija smaugia Balį Latėną su menamu liežuviu, bus kažkas įdomaus“, - žada vienas iš laidos kūrėjų M. Nedzinskas. - Tačiau dar sunkiau buvo išlaikyti paslaptį ir neišsiduoti, kad čia ne atranka į holivudinį filmą.“

Klausinėjo honorarų

Keletas kino režisierių po laidų filmavimų ir tariamų žvaigždžių kastingų netgi sulaukė skambučių su klausimas, ar jie apie tai ką nors žino.

„Dažnai klausdavo, kas bus filmo režisierius. Pasakydavau savo draugo meksikiečio režisieriaus pavardę, kuri lietuviams nelabai ką sufleruoja, tačiau skamba įtikinamai ir išdidžiai, - sakė prodiuseris L. Narbutas. - Tačiau taip pėdas mėtėme dėl to, kad dar buvome nenufilmavę visų laidų ir iš maišo išlindusi yla būtų sumaišiusi visas kortas. Žinodami, kad bus filmuojama paprasčiausia laida, o ne atranka į filmą, žmonės nebūtų parodę savo tikrųjų reakcijų ir nuoširdžių veidų.“

Laidos kūrėjai išduoda, kad kviestinės žvaigždės domėdavosi ne tik pasaulinio kino prodiuserių siūlomu vaidmeniu kuriamame filme, bet ir honoraru. Buvo netgi tokių, kurie atsisakė dalyvauti atrankoje dėl siūlomo per smulkaus vaidmens.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)