„Bėgime esu stipri, o jogoje pasijutau tokia silpna, kaip pirmokė. Bėgioti – kur kas paprasčiau. Tačiau savijauta po treniruotės išties labai gera“, – TV3 laidoje „Mitybos balansas“ sakys viena garsiausių Lietuvos ilgų nuotolių bėgikių, 2013 m. laimėjusi Hamburgo maratoną.

42,195 km distanciją greičiau nei per pustrečios valandos įveikianti D. Lobačevskė tapo pirmąja profesionalia sportininke, viešėjusia sveikos gyvensenos laidoje „Mitybos balansas“. Iki šiol pramogų pasaulio įžymybes kalbindavusi Vlada Musvydaitė tituluotą sportininkę prie pietų stalo pakvietė pokalbiui apie mitybą. Po pasisėdėjimo restorane tradiciškai laukė pagrindinė užduotis – sudeginti suvartotas kalorijas. Šįkart tam pasirinkta jogos treniruotė.

Žiūrovai nustebs išgirdę, kad šešias dienas per savaitę intensyviai besitreniruojanti stajerė kasdien sudegina apie 4000 kilokalorijų. Visiems, norintiems sulieknėti ir džiaugtis puikia savijauta, ji siūlo penkiskart per savaitę įvairias sporto šakas – nuo bėgimo iki dviračio mynimo bei plaukimo.

Ne vien geležine ištverme, bet ir nepriekaištinga išvaizda aistruolius žavinti lengvaatletė atviraus. Pasirodo, vaikystėje ji buvo storuliukė, mėgo sočiai pavalgyti: „Darželyje sukirsdavau ne tik savo, bet ir kitų, nenorėdavusių valgyti, vaikų porcijas. Vienintelis valgis, kurio nemėgau, buvo pieniška sriuba su ta užsitraukusia plėvele. Ją aš nugriebdavau, makaronus išrankiodavau, o pieną palikdavau. Iki šiol jo nemėgstu.“

Dabar maratonininkė pusryčiams dažniausiai valgo varškę, o po treniruotės – troškintus valgius, kurių pagrindas daržovės. Vakarienei – dar vienas karštas žuvies ar vištienos valgis su žalumynais. Kad alinančiose treniruotėse nejaustų energijos trūkumo, sportininkė lengvai užkandžiauja ir tarp pagrindinių valgių.

Savo didžiausia „nuodėme“ Diana vadina kavą, į kurią kaskart įberia pustrečio šaukštelio cukraus. Sportininkė šypsosi žadėdama šią dozę pagaliau sumažinti. Puodelis kavos maratonininkei tapęs ne tik rytiniu ritualu, bet kartais padeda ir prieš varžybų startą. Be to, ji neabejinga avokadams, kuriuos dažnai valgo vienus bei siūlo ragauti ir kitiems.

Lietuvos sporto universiteto dietologas Artūras Sujeta, kaip įprastai, atliko nuodugnią šaldytuvo „reviziją“ – šįkart D. Lobačesvkės namuose. Mitybos specialistą nustebino aptikti saldumynai, vytinta mėsa ir padažų gausybė. Šeimininkė čia pat pasiteisino, kad saldėsiais smaguriauja ypač retai, mėsą vytino pati, o vietoje suvenyrų iš užsienio šalių atsivežtais kaloringais padažais mieliau vaišina svečius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)