us prekybos centrų įkurtoje filmavimo aikštelėje dar prieš tiesioginę laidos transliaciją buvo jaučiamas nerimas. Dalyviai atliko raumenų tempimo pratimus, gražinosi prieš veidrodžius ir trypė vietoje skaičiuodami minutes iki didžiosios LNK pavasario sezono premjeros.

Pirmojoje „Šokių ant ledo“ laidoje teisėjavo šalies dailiojo čiuožimo čempionų trenerė Loreta Vitkauskienė, Margaritos Drobiazko ir Povilo Vanago ledo šou choreografas Gintaras Svistunavičius, baleto primarijus Nerijus Juška ir LNK laidų vedėja, sportinių šokių konkurso „Gintarinė pora“ prizininkė Rūta Mikelkevičiūtė.

Pirmasis pasirodymą ant ledo su savo partnere Gintare Vostrecovaite surengė šokėjas Vytautas Mackonis. Jie ant ledo sukosi džaivo ritmu. Tačiau Vytautą ištiko nesėkmė – vyras pasirodymo metu parklupo. Komisija jiems skyrė 27 balus.

Sudėtingus triukus ant ledo pademonstravo dainininkė Vaida Genytė ir jos partneris Tomas Katukevičius. Vyras buvo patyręs traumą ir iki pat šiandienos nebuvo aišku, ar vyras galės čiuožti. Po pasirodymo V. Genytė vos tramdė jaudulį. Kaip juokavo laidos vedėja I. Jankauskaitė, prieš kelis mėnesius dainininkė ant ledo ropojo, o šiandien čiuožė lyg profesionalė. Bendras komisijos vertinimas – 31 balas.

„Šiai moteriai pračiuožus man nugara pagaugais nuėjo“, – sakė R. Mikelkevičiūtė. Komisijos narė atskleidė, kad dar vakar vykusios repeticijos metu V. Genytė liejo graudžias ašaras.

Lyriškos melodijos ritmu ant ledo sukosi šokėja Katerina Voropaj ir Aidas Reklys. Sportinių šokių žvaigždė šokėja po pasirodymo net nebandė slėpti jaudulio. „Vis dar dreba kojos ir rankos“, – sakė K. Voropaj. Bendras komisijos vertinimas – 34 balai.

Ugningo hito „Little Party never killed nobody“ melodijos Mantui Wizzardui ir jo partnerei Agnei Oradauskaitei nepadėjo pelnyti komisijos palankumo. Nors iliuzionistas po pasirodymo džiaugėsi sėkmingu pasirodymu, tačiau bendras komisijos vertinimas siekė tik 24,5 balo. „Svarbiausia buvo emocija, kaip jūs žaidėte su publika ir komisija“, – sakė N. Juška. R. Mikelkevičiūtė teigė esanti labai supykusi, nes vertinaa Mantą kaip asmenybę ir tiki jo potencialu, tačiau šiandien liko nusivylusi. „Tu negali eiti kabinti mergų, nes tu palikai savo partnerę“, – žodžių į vatą nevyniojo Rūta.

Erika Vitulskienė ilgą laiką projektui ruošėsi viena – ledo šokių partneris Andrejus Bekhas jai buvo surastas paskutinei. Pora kartru treniruojasi dar tik tris savaites. Po sėkmingo pasirodymo žmonai įteikti gėlių į aikštelę mūvėdamas pačiūžomis įčiuožė jos vyras Merūnas. Bendras vertinimas porai – 32,5 balo. „Šita moteris man patinka nepaprastai. Aš džiaugiuosi, kad tokių moterų yra Lietuvoje“, – kalbėjo R. Mikelkevičiūtė. Ir juokaudama pridūrė: „Dvi žvaigždės namuose, gero nelauk“.

Ekstremalaus sporto megėjos, TV laidų vedėjos ir verslininkės Gintarės Gurevičiūtės partneris Aleksejus Rogonovas atvyko iš Maskvos. „Aš nenoriu, kad žmonės manęs gailętųsi“, – į I. Jankauskaitės klausimą apie prieš kelerius metus patirtą klausimą atsakė G. Gurevičiūtė. Bendras komisijos vertinimas – 32 balai. „Jūs kartelę pakėlėte ne tik sau, bet ir kitiems dalyviams., Čia buvo aukštasis pilotažas, kažkoks kosmosas“, – sakė N. Juška.

Kauno vicemeras Stanislovas Buškevičius ir Ramunė Satkauskaitė į areną atsigabeno duris. Kaip juokavo laidos vedėjai, tai jiems padėjo pelnyti daugiau balų už pasirodymo meninę dalį. Bendras komisijos vertinimas – 28 balai. Po pasirodymo politikas juokais tartstelėjo, kad šią programą paruošti užtruko dvejus metus. Nors R. Mikelkevičiūtė vis kvotė šou dalyvį, tačiau politikas žavingajai TV laidų vedėjos kerams atsispyrė. Nei komisija, nei TV žiūrovai  taip ir neišgirdo, kiek valandų per parą treniruotėms skiria politikas.

„Nothing else matter“: verslininkas ir rašytojas Daumantas Mikučionis ir jo partnerė Aida Rybalko TV žiūrovus ir komisiją bandė papirkti sunkiojo metalo nuotaikomis praturtinu pasirodymu. Populiariam moteriškam žurnalui straipsnius rašantis verslininkas susilaukė gausios komisijos kritikos dėl negebėjimo elgtis su savo partnere. Bendras komisijos vertinimas - 27 balai.

Vieni paskutiniųjų pasirodymą surengė LNK sporto žinių vedėja Asta Žukaitė ir Saulius Ambrulevičius. „Puiki čiuožimo technika. Jums nėra jokių kliūčių, tačiau kitame pasirodyme norėčiau matyti daugiau žingsnelių. Buvo puiku, bet tobulėti reikia“, – kalbėjo Loreta Vitkauskienė. R. Mikelkevičiūtė gyrė vizualų poros grožį ir jų tarp jų jaučiamą simpatiją. Komisijos vertinimas – 35,5 balo.

Deja, žiūrovai neišvydo Lietuvos ledo rinktinės nario Petro Nausėdos ir „Mis Latvijos 2010“ Alisos Miškovskos pasirodymo. Po Petro traumos porai kol kas teks atidėti šokius ant ledo. Dėl tolesnio dalyvavimo projekte sprendimą priims medikai.

Parodomąją programą porų prisistatymo laidoje pademonstravo projekto svečiai iš Sankt Peterburgo – Goda Butkutė ir Nikita Jermolajevas.

Kitam pasirodymui poros turės net tris savaites treniruočių. Į eterį „Šokiai ant ledo“ LNK eteryje grįš kovo 2-ąją, iš karto po Sočio olimpiados uždarymo ceremonijos.

Laidos akimirkos - DELFI nuotraukų galerijoje:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (443)