Vis tik šį šeštadienį Kauną sudrebino paskutinė „Kadagio“ laida. Projektą laimėjo lenkų liaudiškų šokių kolektyvas „Perla“ ir dainininkė Agnieška Olševska.

„Važiavome ne laimėti, o gerai praleisti laiką ir padėkoti savo gerbėjams televizijos eteryje. Folkloras yra super“, - po laimėjimo DELFI kalbėjo „Perla“ vadovas Germanas Komarovskis.

Projekto finalinė laida stebino išradingumu. LSMU ansamblis „Ave Vita“ su Martynu Kavaliausku stebins specialiai finalui sukurtu šokiu ir netikėtu muzikos kūriniu. Kolektyvas mėgino užkabinti jautriausią jausmų stygą: šokis „Mano vyras negrįžo iš karo“ atskleis moters raudą, netekus mylimojo, kovojusio už savo tėvynę. Išskirtinę chroreografiją kuria Pavelas Fokinas.

Žiūrovus tradiciškai pralinksmino Vitalijus Cololo su „Vilniaus Pynimėliu“. Savo šokiu jie bandė perteikti lietuviškas vestuves.

Vitalijus studijoje pasirodė vilkėdamas nuotakos suknelę. Kartu su šokėjais pasirodymą atlikęs Vitalijus nevengė ir pašmaikštauti su komisija: „Čia dar nebuvo šėlsmas, Jūs nežinote, kas per mergvakarį vyko“.

Daugiatūkstantinė minia, užplūdusi Kauno sporto halę, V. Cololo prašė pabučiuoti savo vyrą, tačiau Vitalijus nuo šio bučinio išsisuko.

Ne mažiau linksma buvo stebint Vilniaus universiteto ansamblio ir Deivido Norvilo-Deivio sukurtą šokį, atliekamą pagal maestro Stasio Povilaičio dainą „Pirtelė“. „Kiekvienoje laidoje stengėmės būti kitokie, – pasakoja ansablio vadovė Alina Anglickienė. – Norėjome parodyti, kad galime būti romantiški, kai šokome pagal dainą „Medžio degimas“, linksmi „Jadvygos polkoje“, patriotiški, kai pasirinkimome kūrinį „Priesaika“. Šįkart būsime tiesiog šmaikštūs. Ansamblis žada užkurti pirtį su daug garo, o į sceną bus atitemptas tikrų tikriausias kubilas!“ Pasirodymui choreografiją kūrė Erika Vizbaraitė.

Svečiai iš Latvijos su šokančiu generolu Janiu Petersonu priešakyje vėl stebino liaudies šokio ir šiuolaikiškos muzikos sinteze. Tuo tarpu lenkų ansamblis „Perla“ su Agnieška Olšveska pasinėrė į meilės paieškas. Jų atliekamas kazokų šokis su akrobatiniais triukais privertė aikčioti, o Agnieškos daina kvietė dainuoti kartu.

KTU ansamblis su generolu Liudu Mikalausku finalui subūrė visus „Nemuno“ ansamblio dalyvius su liaudies instrumentų orkestru, dainininkais ir šokėjais. „Mūsų daug, mes mylime, tai ką darome ir viską tęsime net pasibaigus projektui, nes „Kadagys“ mums suteikė naują kvėpavimą, dar labiau suvienijo ir taip draugišką mūsų ansamblį“, – pasakoja ansamblio seniūnė Sandra Galdikaitė.

VGTU ansamblis „Vingis“ su generolu Vytautu Šiškausku atliko kolektyvo vadovės Rimutės Zaleckaitės kurtą šokį „Iki paryčių“. Dainuodamas Vytautas įsilies į nuotaikingą šokį, žadėdamas, kad iki paryčių linksmintis norėsis visiems.

Panevėžio „Pynimėlis“ su generolu Regimantu Šilinsku finalą užbaigė „Paskutine polka“. Ansamblio vadovas Ričardas Bakanauskas žada, kad pasirodymas išjudins ne tik visus Kauno sporto halės ir televizijos žiūrovus, bet ir privers nubraukti ašarą.

„Norime pasakyti didelį ačiū TV3 televizijai, kuri rizikavo pateikdami žiūrovamas visišką naujovę – liaudies šokių projektą. Ačiū jiems už geriausią laiką televizijos eteryje, už suteiktą galimybę prisiliesti prie šio žanro. Džiaugiamės, kad televizija patikėjo mumis, kaip kūrėjais, visapusiškai padėjo ir linkėjo geriausio“, – sakė „Kadagio“ vykdomoji prodiuserė N. Kavaliauskienė.

DELFI savo skaitytojų klausė: kuris kolektyvas labiausiai nusipelnė pergalės? Pirmąją vietą DELFI skaitytojų nuomone taip pat turėjo džiaugtis lenkai, antrojoje vietoje liko latviai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (398)