Šiuo metu vidutinė Seimo nario alga – 2000 eurų į rankas bei 700 eurų kanceliarinėms išlaidoms, kurios dažnai naudojamos net ne su tiesioginiu darbu susijusiems reikalams.

KK2 žurnalistų paklaustas, ar išgyventų be Seimo nario algos, S. Brundza atsakė – taip.

„Aš ėjau ne dėl atlyginimo į Seimą, aš ėjau tam, kad iš tikrųjų maniau, kad galbūt pavyks kažką padaryti“, - KK2 laidoje šį antradienio vakarą 19.30 val. teigs S. Brundza. - Manau, kad atvykimas į darbą ir grįžimas namo, tikrai nėra parlamentinė veikla, o ten keletas litų arba eurų dabar už tuos pieštukus – irgi ne bėda“, - tęsė politikas.

Pagal dabar galiojančius teisės aktus Seimo narys iš kanceliarinėms išlaidoms skirtų lėšų gali piltis kurą ar net nuomotis prabangų automobilį. S. Brundza taip pat pasipiktino, kad jam išvykus vis tiek buvo mokamas parlamentaro atlyginimas.

„Aš asmeniniais reikalais kažkur turėjau išvykti, tai aš paprašiau, kad man nemokėtų atlyginimo tomis dienomis, nes aš Seimo nario pareigų lyg ir neatlieku. Pasirodo, kad gavosi taip, kad šitą vos ne Konstitucija draudžia, visiems turi būti mokamas teisingas atlyginimas“, - skundėsi politikas.

Tačiau S. Brundzos ketinimai papiktino kitus Seimo narius, o Petras Čimbaras KK2 žurnalistams papasakojo, kodėl jam reikia parlamentaro atlyginimo.

„Reikia ir kostiumą nusipirkti, gerai atrodyti. Ir padėti, ir paremti. Viskam reikia“, - atviravo P. Čimbaras.

Kitas Seimo narys Naglis Puteikis taip pat pasipiktino buvusio lenktynininko planais. Sakė, kad jam algos reiktų. Vien telefonu N. Puteikis prakalba šimtus eurų, o dar parlamentarui reikia ir nuolatos grįžti į gimtąją Klaipėdą.

Visą Stasio Brundzos algų naikinimo istoriją žiūrėkite šį antradienio vakarą 19. 30 val. laidoje KK2 per LNK.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (72)