Lietuvoje uždaryta nacionalinės televzijos LRT laida, nes joje buvo pademonstruotas nacių režimą vaizduojantis ženklas, skelbiama rusų spaudoje.

Laidoje „Atspėk dainą“ dalyvavusi Asta Baukutė atspėjo dainą, kurios autorius – žydas, tad atspėjusi parodė nacių pasisveikinimo gestą, vieną ranką pakeldama į viršų, o kitą pridėjusi prie viršutinės lūpos, šaukdama „žydas“.

„Tai niekaip nesusiejama su vertybėmis, kurias skatina LRT“, – pranešė LRT generalinio direktoriaus pavaduotojas Rimvydas Paleckis, pažymėdamas, kad jis buvo sukrėstas, kai eteryje pamatė laidos įrašą.

Jis atsiprašė žiūrovų ir pridūrė, kad kanalas atšaukė šeštadienį suplanuotus laidos filmavimus. Negana to, transliuotojas sustabdė laidą „Atspėk dainą“ ir nutraukė ryšius su prodiuseriais.

Ši naujiena pasklido rusų žiniasklaidoje. Portalas topnews.ru ne tik skelbė Lietuvą sudrebinusį skandalą, bet ir pasidalijo feisbuke paplitusiu perfilmuotu laidos įrašu, Rimvydą Paleckį citavo ir portalas rbc.ru, visos skandalo detalės sugulė ir portalo tvc.ru žinioje. Skandalą skelbė ir Rusijos naujienų agentūra TASS.ru.

Portalas news.ru.com akcentavo, kad laidos vedėjai į tokius dalyvės veiksmus net nesureagavo, nes buvo tikri, kad montuojant laidą jie bus iškirpti.

Portalas nepraleido progos pabrėžti, kad Lietuvoje šiuo metu sustabdytas kai kurių rusiškų televizijų transliavimas dėl neapykantos kurstymo ir propagandinio karo, todėl esą rusų ekspertai pataria taikyti panašias sankcijas ir LRT.

Kaip rašo news.ru.com, rusiška „Atspėk melodiją“ – viena populiariausių paskutiniojo praėjusio amžiaus dešimtmečio televizijos pramoginių laidų. Apolitiškoje laidoje žaidimo dalyviams buvo siūloma atspėti melodijas, kurias studijoje atlikdavo orkestras. Daugiausiai melodijų atpažinęs nugalėtojas gaudavo teisę į super žaidimą. Wiki nurodo, kad šis žaidimas – paskutinis žurnalisto Vladislavo Listjevo projektas.

DELFI primena, kad lapkričio 21 d. Lietuvos radijo ir televizijos komisija priėmė sprendimą trims mėnesiams sustabdyti „RTR Planeta“ retransliacijas dėl šioje televizijoje nuskambėjusių Rusijos politiko Vladimio Žirinovskio pasisakymų, kurie buvo įvertinti kaip karo, nesantaikos ir tautinės neapykantos kurstymas. Rusijos užsienio reikalų ministeriją tąkart sprendimą pavadino cenzūra.

Lietuva ir anksčiau taikė sprendimus riboti rusiškų kanalų transliacijas šalyje. A. Baukutės skandalas nėra vienintelis, kurį Rusijos žiniasklaida išnaudoja propagandiniais tikslais.

DELFI primena, kad skandalas kilo penktadienio naktį. Po parodytos laidos ji buvo sustabdyta, LRT nutraukė ryšius su jos prodiuseriu. Daugiau apie tai skaitykite čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1061)