Aštuonerius metus radijo žurnalistu dirbęs V. Jakovlevas sako, kad pasiūlymą dirbti televizijoje priėmė su profesiniu džiaugsmu – mat jam patinka naujienų kanalo „Info TV“ koncepcija.

„Naujienos yra ne tai, ko turi laukti kažkur autobusų stotelėje. Naujienos – tai upė, kuri nuolat teka. Į ją įšoki, galima sakyti, su televizijos pulteliu, paplauki ir vėl gali iššokti. „Info dienos“ komanda yra viena profesionaliausių žinių tarnybų Lietuvoje, kuri lygiai taip pat supranta žinias: viskas turi būti šviežia, nauja, transliuojama tiesiogiai, pasukta įdomiu kampu“, - sako V. Jakovlevas.

Žurnalistui darbas televizijoje – naujas iššūkis. „Nors žurnalistiniu požiūriu skirtumo ir nėra, nuo šiol reikės save valdyti keliomis dimensijomis – bus svarbu ne tik kaip kalbu, bet ir kaip atrodau. Neverbalinė komunikacija yra lygiai taip pat svarbi“, - šypsosi V. Jakovlevas.

Pastaruosius pusantrų metų Viktoras skaitė ir rengė „M-1“ radijo stočių grupės žinių laidas, prieš tai šešerius metus dirbo nacionaliniame radijuje. 2008 metais jis buvo pripažintas geriausiu nacionalinio radijo darbuotoju ir dusyk už dokumentines laidas buvo apdovanotas Lietuvos radijo ir televizijos komisijos steigiama „Pragiedrulių“ premija. V. Jakovlevas yra rengęs reportažus anglų kalba nacionaliniam Vokietijos transliuotojui „Deutsche Welle“, taip pat yra baigęs Europos transliuotojų sąjungos radijo dokumentikos mokyklą - „EBU Master School on Radio features“.

„Iš „Info TV“ pasiūlymą gavau tuomet, kai mąsčiau apie tolimesnius profesinius iššūkius“, - prisipažino žurnalistas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)