„Grįšime tikriausiai tik paryčiais. Nuovargį jaučia ne tik dalyviai, bet ir treneriai, tačiau delfinų teikiamas džiaugsmas viską atsveria“, – pasakojo atlikėja. „Net gaila, kad turime riboti savo laiką delfinariume – negalime pagal savo norus piktnaudžiauti delfinų jėgomis, nors ir norėtųsi su jais turėti dar daugiau laiko. Kiekviena valanda su delfinais jau tapo aukso vertės“, – šypsojosi Rima, kuri delfinariume ir šiaip treniruojasi šešias dienas per savaitę.

Sudėtingas pasirengimo grafikas – ne vienintelė problema, su kuria turi susidoroti ypač užsiėmusi atlikėja. Rima neslepia, kad iki šių renginių pradžios ji nė nemokėjo plaukti: „Tačiau noras dalyvauti buvo didžiulis. Pasakiau sau: „Arba dabar, arba niekada!” Supratau, kad niekas gyvenime nepastūmės manęs taip gerai, kaip „Delfinai ir žvaigždės“. O kai esi priverstas pastumti savo baimes į šalį, viskas tampa įmanoma“, – džiaugėsi „Man-go“ lyderė.

Nors ir įveikė savo vandens baimę, Rimai pasirodymus apsunkina ir kitas dalykas – prastas regėjimas. Kontaktinius lęšius nešiojanti dainininkė plaukia ir nardo su specialiais akiniais, tačiau ir jie negarantuoja, kad viskas pavyks sklandžiai. „Po vandeniu išvystomas didžiulis greitis – vienos treniruotės metu dėl jo net pamečiau lęšius! Treneriui teko mano pačios automobiliu parvežti mane namo – juokas pro ašaras...“ – šypsosi Rima.

Tada buvo nutarta, kad Rima pasirodymuose naudos specialias trenerių kaukes, kurios yra uždaresnės ir suteikia daugiau apsaugos.

Pirmasis žvaigždžių pasirodymas su delfinais jau šį vakarą 18.45 val. bus transliuojamas per LRT televiziją. Kokią programą ir prisistatymą parengė Rima?

„Savo prisistatymu aš norėjau atkreipti dėmesį į vieną visuomenėje egzistuojančią problemą – galbūt kai kuriems ji nėra svarbi, tačiau man šis dalykas kelia nerimą... Norėjau parodyti, kaip mums pradeda trūkti gyvo bendravimo: visi gyvename įnikę į socialinius tinklus ir pamirštame, kas yra tikra draugystė, pokalbis, kai matai žmogaus akis. Savo pasirodymu norėjau perteikti sugrįžimą prie tikrumo, šaknų, gamtos – jei įmanoma bendrauti su gyvūnais, negalima pamiršti ir gyvo bendravimo su žmonėmis“, – savo pasirodymo mintį pristatė Rima.

Klaipėdos delfinariumo renginiuose pasirodantys delfinai taip pat dalyvauja ir specialiose reabilitacinėse programose – Lietuvoje jose dalyvavo jau 400 vaikų, dauguma jų – sergantys autizmu, Dauno sindromu ar cerebriniu paralyžiumi. Delfinų terapija – vienintelė LR Sveikatos apsaugos ministerijos patvirtina gyvūnų terapijos rūšis Lietuvoje – taikoma ir suaugusiems, sveikstantiems po komos ar kovojantiems su depresija. Klaipėdoje terapija bus atnaujinta baigus delfinariumo remontą – dėl su kitomis šalimis palyginti mažos terapijos Klaipėdoje kainos, ja domisi ir daug užsieniečių.

Pirmieji „Delfinai ir žvaigždės“ renginio pasirodymai – jau šį vakarą 18.45 per LRT, o norintys renginį pamatyti gyvai, šeštadienį ir sekmadienį 15.00 laukiami Klaipėdos delfinariume!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)