Pirmasis klausimas, kurio interviu metu sulaukė R. Karbauskis – ar nebijo, kad politinė karjera jam gali kainuoti šeimą?

„Negali kainuoti šeimos. Nes nėra taip, kaip teigiama. Tai melas“, – atsakė R. Karbauskis ir pridūrė manąs, kad jiedu su G. Kildišiene siejami tik todėl, kad viešumoje nefigūruoja jo šeima.

„Jei garsas paskleidžimas apie G. Landsbergį, šalia jo pasirodo žmona ir atitinkamai išsprendžia problemą“, – sakė R. Karbauskis.

Tiesmukai paklaustas, kas gi jį sieja su G. Kildišiene, R. Karbauskis patikino, kad tai – tik darbiniai santykiai.

„Darbiniai, draugiški santykiai. Jokių santykių, kuriuos galima pristatinėti kaip asmeninius“, – teigė R. Karbauskis ir dar kartą pridūrė, kad istorija, kuri pastarąją savaitę dėstoma viešoje erdveje, tėra melas, prasidėjęs dar 2015-aisiais.

Į klausimus, ar yra padaręs G. Kildišienei paslaugų, ar parėmęs dailią šviesiaplaukę finansiškai, R. Karbauskis atrėžė: „Ne. Nesu padaręs nieko, kas traktuotina kaip išskirtinis dėmesys ar pagalba“, – sakė R. Karbauskis.

„Valstiečių“ lyderis sako, kad Ispanijoje jau daugelį metų gyvenanti jo žmona seka visas šios istorijos naujienas. Ir, nors jai yra skaudu, sklandančiomis kalbomis ji netiki.

„Turiu absoliutų savo šeimos palaikymą. Mano šeima mane labai gerai žino, žino mano vertybes“, – sakė į skandalą įsivėlęs R. Karbauskis.

43-ejų Lina Karbauskienė, jau suaugę jos ir Ramūno sūnūs Justinas ir Mantas daugelį metų gyvena Ispanijoje.

Dar prieš 20 metų politinės karjeros siekęs vyras apsisprendė – šeimą slėps nuo visuomenės ir viešumos, visomis išgalėmis bandys apsaugoti juos nuo skandalų. Šio sprendimo, sako, nesigaili iki šiol ir tokiu pačiu principu ragina vadovautis ir kitus Seimo narius.

„Mano žmona yra protinga. Kiekvienam žmogui, vyrui ar moteriai, skaitant tokius dalykus turėtų skaudėti. Skauda ir mano žmonai, bet ji protinga moteris, ji žino, kas vyksta. Ji supranta to kainą. Šią kainą mokėsiu tiek, kiek būsiu šitoje pozicijoje“, – sakė R. Karbauskis.

Paklaustas, ar yra laimingai vedęs, skandalingasis Seimo narys nedvejodamas atsakė: „Taip, labai laimingai“.

R. Karbauskis pridūrė, kad jo ir žmonos Linos santuokoje – daug laisvės. O laisvė ir pasitikėjimas, anot jo, yra sėkmingos šeimos pamatas.

„Niekada nesu susibaręs su žmona, niekada gyvenime nesu sakęs blogo žodžio“, – tikino R. Karbauskis ir, kalbėdamas apie juos skiriantį atstumą, patikino, kad šeimą mato ne rečiau nei tolimųjų reisų vairuotojai.

Valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas paminėjo, kad dar prieš rinkimus į Seimą ne jis šeimą, o šeima jį įspėjo apie galimus skandalus. Tačiau pats R. Karbauskis nemanė, kad bus taip puolamas.

„Seime buvau dvi kadencijas. Aiškiai supratau, kad dabar bus taip, kaip niekada dar nėra buvę. Lietuvoje kovos metodai tokie – nešnekėti apie reikalus, vertybes“, – sakė R. Karbauskis ir pridūrė, kad politikoje vertybių apskritai neliko.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (698)