„Tokia tvarka leis pretendentams pademonstruoti visas gerąsias savybes , gebėjimą atlikti įvairų repertuarą, o ne vieną dainą per metus. Sceninė patirtis „Eurovizijos“ dainų konkurse yra labai svarbus dalykas ir to tikimės iš dalyvių, – sako LRT televizijos vyriausiasis prodiuseris Audrius Giržadas. – Netikėti atradimai , suprantama , žavi , bet „Eurovizijos“ scena reikalauja meistriškumo ir ištvermės, o šios savybės neatsiranda pirmais karjeros metais.“

Paraiškas dalyvauti konkurse galima teikti iki lapkričio 15 dienos.

Dar viena atrankos naujovė – konkursas vyks keliais etapais. Po pirminės konkurso rengėjų atrankos į nacionalinę atranką patekę atlikėjai pirmiausia prisistatys LRT žiūrovams atlikdami nekonkursinius kūrinius penkių koncertų metu nuo gruodžio 21 iki sausio 18 dienos. Iš jų bus atrinkti šeši, dalyvausiantys finaliniame etape. Nacionalinės atrankos finalą numatoma surengti vasario mėnesį.

Primename, kad „Eurovizija“ vyks Kopenhagoje 2014-ųjų gegužę.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (239)