Projekto „Žvaigždės ir delfinai“ laidos žiūrovus prie televizorių ekranų prikaustys kiekvieną penktadienį.

Projekte su ypatingaisiais žinduoliais susidraugauti bando krepšininkas Eurelijus Žukauskas, sunkiaatletis Ramūnas Vyšniauskas, atlikėjos Liepa Mondeikaitė ir Rima Petrauskytė-Malašičevė („Man-go“), penkių vaikų mama Giedra Sadauskienė, choreografai Kristina Navickaitė-Tina ir Aurelijus Liškauskas bei „Žuvėdros“ šokėjas solistas Dmitrijus Popovas. Vėliau prie dalyvių prisijungs ir dainininkė Ingrida Kazlauskaitė.

„Aštuonios žvaigždės ir devyni delfinai, kurie šiame projekte neabejotinai yra dar didesnės žvaigždės“, – taip visus projekto dalyvius pristatė jo vedėjai Marijus Žiedas ir Gabrielė Martirosianaitė.

Projekto dalyviai prieš pirmąjį pasirodymą su delfinais šešių metrų gylio baseine treniravosi kelis mėnesius. Kai kuriems pasiūlymas dalyvauti šiame projekte tapo didžiuliu iššūkiu. R. Petrauskytė prisipažino, kad ją kamavo vandens baimė, ji nemokėjo plaukti, tačiau per mėnesį pavyko ją įveikti.

„Neskaičiuoju valandų, kurias praleidžiu delfinariume. Laikas čia tarsi sustoja, net pasilieku po treniruotės, kad galėčiau stebėti delfinus. Mums, kurie dalyvaujame šiame projekte, labai pasisekė“, – jaudulio ir prieš pasirodymą, ir po jo neslėpė K. Navickaitė-Tina.

Komisija, kurios gretose yra Lietuvos jūrų muziejaus direktorė Olga Žalienė, delfinų veterinarijos gydytojas Žilvinas Kleiva ir režisierius Vytenis Pauliukaitis, kuriam patikėtos komisijos pirmininko pareigos, per pirmąjį filmavimą vertino, kaip žvaigždėms pavyko susidraugauti su delfinais, ar žinduoliai klauso nurodymų, ar užsimezgė ryšys. „10 balų“, - toks vertinimas dažniausiai skambėjo iš komisijos narių lūpų.

„Pirmą kartą tėvai mane į delfinariumą atsivedė, kai man buvo kokie ketveri metukai. Nuo tada svajojau, jog kada nors paliesiu delfiną. Pasirodo, pildosi net pačios slapčiausios ir keisčiausios svajonės“, – jausmingai kalbėjo L. Mondeikaitė.

Visi dalyviai sutartinai tvirtino, kad bendraudami su delfinais išgyvena nuostabiausius jausmus, kuriuos ir bandys perduoti publikai.

Kiekvienas „Delfinai ir žvaigždės“ renginys nuo sausio 30 dienos bus transliuojamas per LRT televiziją, o prodiuseriai tai jau dabar vadina sudėtingiausiu ir rizikingiausiu projektu, kurį kada nors buvo apsiėmusios Lietuvos televizijos.

„Juk niekas nėra garantuotas, ar pavyks žvaigždėms rasti kontaktą su savo delfinu, ar pavyks sukurti pasirodymus. Tai – debiutams visiems: ir žvaigždėms, ir televizijai, ir delfinams“, – pasakojo prodiuseris Laurynas Šeškus.

Nė viena kita pasaulio šalis iki šiol neišdrįso imtis šio projekto įgyvendinimo, nors ispanų kompanijai „La Competencia“ priklausantis formatas visame pasaulyje sulaukia ypač daug dėmesio.

Pirmosios projekto laidos filmavmo akimirkos DELFI galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (111)