Kol kas statistika – apverktina. Elektrėnų savivaldybėje 300 žmonių gyvenimais rūpinasi tik 10 specialistų. Žmonių pasakojimai šokiruoja – gyvenimas alkoholizmo liūne, smurtas ir bandymai išsikapstyti. „Socialinės darbuotojos dėka galima sakyti ir išbridau” , – verkdama laidoje atskleis vaikus iš globos namų atgavusi motina.

Pinigų karta” skaičiuoja socialinio darbuotojo efektyvumą. Ar įmanoma ateityje užkirsti kelią tragedijoms ir kaip tai padaryti? Laidoje tarsi improvizuotoje protų kovoje susigrums socialinis darbuotojas ir socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė. „Pinigų karta“ siūlys pokyčius socialinio darbuotojo rutinoje, o žiūrovai galės įvertinti, ar tai pavyktų įgyvendinti.

„Pinigų karta” taip pat meta iššūkį pirkėjams: pradeda akciją „Apsipirkite maisto tobulai”. Trys eksperimente dalyvaujančios šeimos, trys skirtingi prekybos centrai ir viena suma – 50 eurų. Ar įmanoma apsipirkti taip efektyviai, kad po numatyto laikotarpio neliktų nepanaudotų produktų?

Eksperimento metu paaiškės ir komiškų dalykų, pavyzdžiui, ne visi vyrai žino, kaip atrodo košė. „Vienu kartu perkant maistą ilgesniam laikotarpiui susitaupo ir laiko, ir pinigų” , – atskleis viena eksperimento dalyvė. Tačiau ar visiems pavyko tobulai apsipirkti?

Apie visa tai ir daugiau „Pinigų kartoje“ trečiadienį 22.50 val. per LRT televiziją. Vedėjas Andrius Tapinas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)