Laiške skaitytojas pasakoja, kad šeštadienio pavakarę prekybos centre apsilankė pirkėja, kuri pirko net keliasdešimt vieno operatoriaus išankstinio apmokėjimo pakuočių. Nustebęs vaikina pasakoja pasiteiravęs klientės, kam jai prisireikė tiek SIM kortelių  Moteris net nebandė slėpti – reikia palaikyti tam tikrą dalyvį vakare transliuojamoje lietuviškoje atrankoje į „Euroviziją“.

„Vakare pažiūrėjus laidos transliaciją pasidarė pikta – vienas žmogelis, nusipirkęs keliasdešimt kortelių, gali daryti didžiulę įtaką balsavimo rezultatams“, – toliau laiške dėstė DELFI skaitytojas.

Vaikinas paskaičiavo, kad iš vieno numerio balsuodamas 5 kartus (tiek leidžiama pagal taisykles– DELFI), 40 kortelių įsigijęs žmogus kažkam atiduoda 200 balsų. Taip, anot jo, „menkos perspektyvos dainos ir atlikėjai ir išvažiuoja į „Euroviziją“, o po to lietuviai ir vėl liūdi, kad liko paskutiniai“.

„Juk žiūrovų balsavime dalyvauja ne taip ir daug piliečių – pirmąją vietą nuo paskutiniosios skiria vos keli šimtai balsų, – pastebi jis. – Atlikėjui, norinčiam pasirodyti visai Europai, negaila investuoti ir keletą šimtų eurų, tad laimėjimą nacionalinėje atrankoje galima lengvai nusipirkti“.

Laiške skaitytojas ne tik kritikuoja esamą sistemą, tačiau siūlo ir alternatyvą: „Balsuoti galima būtų nemokama linija, kaip daugelyje kitų TV projektų? Taip bent jau savo valią pareikštų didesnė visuomenės dalis, o ne tik suinteresuoti tam tikrų atlikėjų laimėjimu asmenys, negailintys investuoti į tai šiek tiek pinigų“.

„Būtų malonu sulaukti LRT komentaro apie tai, kaip jie bando stabdyti balsų pirkimą. Akivaizdu, kad 5 balsų riba nepasiteisina, o balsai perkami jau ne vienerius metus““, – pasipiktinimo neslėpė jis.

Kad nacionalinių „Eurovizijos“ atrankų metų žiūrovų aktyvumas iš tiesų nėra didelis, parodo ir ši žemiau pateikiama rezultatų lentelė. Pavyzdžiui, šeštadienį rodytos laidos telefoninio balsavimo lydere tapo atlikėja Liepa Mondeikaitė, surinkusi tik 703 balsus. Iš viso už 11 dalyvių buvo atiduota 5116 balsų.

Sausio 16 dieną rodytos laidos TV žiūrovų balsavimo rezultatai:


1. L. Mondeikaitė – 703 balsai

2. E. Lubys – 685 balsai

3. M. Linkytė – 616 balsų

4. T. Juodsnukis – 566 balsai

5. Mia – 511 balsų

6. N. Šiaudikytė – 466 balsai

7. M. Daikerytė – 382 balsai

8. J. Brūzga – 375 balsai

9. V. Baumila – 343 balsai

10. Wilma La – 263 balsai
Martynas Kavaliauskas

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (312)