Projekto organizatoriai sako, kad dalyviams sportuos su asmeniniais treneriais bei jiems bus sudaryti asmeniniai mitybos planai, maisto toleravimo testas, bus atliktos ir papildomos medicininės procedūros.

Natūralios medicinos centro įkūrėja Jelena Tulčina aplankė kiekvieną projekto dalyvį bei pravėrusi jų šaldytuvus pažadėjo, kad viso projekto metu bus griežta dalyviams, nes suprantanti, kad šiems žmonėms reikia pagalbos.

„Jeigu žmogus sveria daugiau kaip 120 kilogramų, jiems jau daug sunkiau dirbti fizinius darbus, jie dažnai turi ir psichologinių problemų, kadangi tokiems žmonėms maistas tampa svarbiausiu dalyku“, - sakys J. Tulčina.

Projekto dalyviai – trys skirtingi žmonės iš visos Lietuvos - net 210 kilogramų sveriantis Ignas, 118 kilogramų sverianti Eglė bei 165 kilogramus sverianti Svetlana. Žmonės pasakos, kad jau yra praradę viltį kovoje su nutukimu.

Laidoje Eglė pasakos, kad visą laiką svėrė tarp 80-90 kilogramų, tačiau visos problemos su svoriu prasidėjo tuomet, kai ji neteko tėčio. Anot moters, maistas buvo geriausias vaistas nuo liūdesio. Taip Eglė per musę metų priaugo net 30 kilogramų, o per metus - 40 kilogramų.

Moteris laidoje pasakos, kad mėgsta lietuviškus patiekalus – ypač bulves, kugelius. Neatsisako ir greito maisto, picų. Eglė sakys, kad kiekvieną dieną geria kolą, ir ne mažą buteliuką, o po litrą.
Laidos dalyvė sakys, kad nori numesti 40 kilogramų.

Kita laidos dalyvė pasakos, kad svoris jai pradėjo augti prieš 8 metus, iš viso ji priaugo 100 kilogramų. Svetlana pasakos, kad pusryčių ji nevalgo, pietūs būna įvairūs, tačiau didžiąją dalį jos raciono sudaro bandelės, pyragėliai.

Svetlana sakys, kad valgo nereguliariai, o vakare visada sukerta karštą patiekalą iš mėsos, bulvyčių, o vėliau visą vakarą ką nors užkandžiauja – pasidaro 5 sumuštinius ar šiaip dešros pasipjausto.

Moteris pasakos, kad ji taip pat negali gyventi be riebalų. Anot Svetlanos, jeigu reikėtų rinktis tarp spirgučių ir torto, ji rinktųsi spirgučius, kadangi ji nėra saldumynų fanatikė.

Tačiau dabar Svetlana yra „sukūdusi“, visai neseniai moteris svėrė 195 kilogramus, moteris prisimena, kad tuomet net negalėdavo normaliai miegoti atsigulus, tekdavo miegoti sėdint, negalėjo judėti.

Svetlana laidoje pasakos, kad svorį numesti labiausiai nori dėl šeimos.

Ignas sveria iš viso 210 kilogramų ir kaip sako pats vyras, svoris didėja kiekvieną dieną. Ignas valgo daug nesveiko maisto – kebabus, picas, cepelinus, viską, kas turi daug riebalų.

Be to, Ignas ilgai galvojo, ar jam dalyvauti lieknėjimo projekte, kadangi bijo, kad neatsilaikys bei palūš, tačiau dabar Ignas užsidegęs kaip niekada.

Geriausiai projekte pasirodžiusio dalyvio lauks pagrindinis prizas – kelionė į Turkiją ir poilsis 5 žvaigždučių viešbutyje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (48)