MA organizatoriai žiūrovams už labiausiai patinkančius „studentus" mažuosiuose finaluose iš vieno telefono numerio leido balsuoti kiek tik nori kartų, todėl drąsiai galima sakyti: muzikinio projekto finalistus lėmė ne tik gerbėjų, bet ir projekto dalyvių giminaičių ar draugų pinigai (vieno skambučio ar SMS kaina – 2 litai). Kituose muzikos projektuose už patinkantį atlikėją leidžiama balsuoti ne daugiau kaip 5 kartus.

Žiūrovai pasirinko Sashą Son ir Juozą

Pirmadienį LNK televizijos žiūrovai nusprendė, kad prie dar penktadienį į auksinį finalą patekusių Ruslano ir Urtės taip pat turi prisijungti Sasha Son ir Juozas. Už Sashą Son žiūrovai atidavė 3 632 , už buvusį „ventuką" Juozą – 2 770 , o už Latvijos džiazo atlikėją Baibą – 1 373 balsus telefono skambučiais bei SMS žinutėmis.

Kova dėl pagrindinio prizo, kurio LNK kol kas neatskleidžia, jau baigėsi Baibai – žiūrovų sprendimu ji buvo priversta palikti MA.

Sidabrinis finalas sulaukė mažesnio žiūrovų dėmesio nei prieš tai įvykęs bronzinis – už kylančias „žvaigždutes" balsavo 7 755 (penktadienį - 20 413) žiūrovai. Per muzikinio projekto gyvavimo laikotarpį vos po kelias dainas įrašę atlikėjai spalvingame sidabriniame finale žiūrovų jau nedžiugino naujais kūriniais – tris valandas trukusio šou metu jie dainavo jau ne kartą televizijos eteryje atliktus kūrinius.

Lietuvoje dainininke tapusi Baiba tryško energija

Daugybės tarptautinių konkursų laureatė ir festivalių „Kaunas Jazz", „Birštonas jazz", „Vilnius mama jazz" pažiba, bendradarbiaujanti su „Skamp" muzikantais, „Tabami" projektu bei džiazinį dainavimą J. Tallat-Kelpšos konservatorijoje ir Vilniaus kolegijoje dėstanti latvė Baiba dar prieš pusfinalį buvo prisipažinusi, kad nesijaučia stipresnė už kurį nors projekte dalyvaujantį „studentą".

„Gal man būtų ir lengviau, jei finale nugalėtoją apspręstų ne tik žiūrovai, bet ir komisija. Bet tokios jau žaidimo taisyklės", – atlikėja yra prisipažinusi, kad iškritusi iš MA palaikytų Ruslaną arba Sashą Son.

Įspūdingą šou surengusią latvę į renginį atvyko palaikyti sesuo Laura. „Ji tik Lietuvoje tapo dainininke ir viską scenoje daro iš tyros širdies", - sakė Baibos, duetu dainavusios su Simona Jakubėnaite, sesuo. Beje, MA Baiba prabilo ir latviškai – dainininkė dėkojo ją palaikantiems Lietuvos ir Latvijos pasienio gyventojams.

Kadangi lietuvių „sesutei" Baibai žaidimas jau baigėsi, antradienį jai beliks tik stebėti, kaip dėl pagrindinio prizo kovoja projekto lyderiu laikomi jos favoritai - Ruslanas bei į sceną be skrybėlės nežengiantis Sasha Son.

Projekto organizatoriai Baibai padovanojo mikrofoną.

"Studentai" pasikliovė likimu

Prie gėjų klubo į incidentą su žurnalistais įsivėlęs „scenos džentelmenas" Sasha Son sidabriniame finale neslėpė, kad bijo suklupti prieš pat auksinį finalą, todėl prašė žiūrovų palaikymo. Nuo mažens dainuojantis vaikinas kol kas vienintelis yra gavęs vertingą MA organizatorių prizą – fortepijoną.

Būtent prie jo sėdint „scenos tėčiui" Ovidijui Vyšniauskui „studentas" ir atliko didelių žiūrovų ovacijų sulaukusį hitą „Mamai".

Su skrybėle neišsiskiriantis Sasha Son savo hitą „Gera būti dviese" nusprendė „patobulinti": dainavo „Kaip gera būti trise".

„Kur du, trečias nereikalingas", - vienas projekto vedėjų Mindaugas „studentui" aiškino, kad vis tiek vienas iš trijų tikrai nepaklius į finalą.

Buvęs kaimiško ansamblio „Ventukai" narys Juozas neslėpė, kad auksinio finalo laukia su baime, nes sidabriniame finale kartu su juo kovoja talentingi žmonės. „Kaip bus, taip bus", - likimu pasikliovė buvęs „ventukas", savo hitą „Gaus" atlikęs su estrados princu Ryčiu Cicinu.

Urtė norėtų, kad laimėtų mergina

Į MA finalą jau pakliuvę Urtė ir Ruslanas geriausiai įvertino Baibos pasirodymus. „Nė viena mergina šiame projekte nepadarė tiek daug, kaip Baiba", - projekto lyderiu laikomas Ruslanas vylėsi, kad talentinga atlikėja toliau tęs solinę karjerą Lietuvoje.

Urtė ir Ruslanas manė, kad į finalą taip pat turėtų pakliūti Sasha Son. „Noriu, kad muzikinį projektą bent kartą laimėtų mergina", - prisipažino Urtė, o „dar daug ko pasimokyti" iš Sashos Son norintis Ruslanas vylėsi, kad kada nors savo kolegą scenoje pamatys be skrybėlės.

Mažiausia MA finalistų balsų sulaukė Juozas. „Jo šypsena labai graži", - juokavo Ruslanas. Tuo tarpu Urtė neslėpė, kad Juozui dar yra iš ko pasimokyti. Deja, Urtės ir Ruslano prognozės nepasitvirtino.

Nugalėtojas paaiškės antradienį

Sidabrinio MA žiūrovus ir dalyvius taip pat linksmino Vilija Matačiūnaitė, Merūnas, Ewex, Mr. Jumbo, Vudis, Vladas Kovaliovas ir Vaida Genytė.

MA eina į pabaigą – jau antradienio vakarą LNK televizijos žiūrovai turės galimybę nuspręsti, kas yra vertas laimėti geriausio „studento" vardą.

O kaip manote jūs? Kas verčiausias laimėti "Muzikos akademiją"? Balsuokite kolonoje dešinėje!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją