Atlikėjai, kurie kausis dėl galimybės atstovauti Lietuvai „Eurovizijoje“:

1. Liepa Mondeikaitė
2. Neringa Šiaudikytė
3. Edgaras Lubys
4. Vilija Pilibaitytė-Mia
5. Vaidas Baumila
6. Monika Linkytė
7. Reda Striškaitė
8. Milita Daikerytė
9. Jurgis Bruzga
10. Wilma La
11. Tadas Juodsnukis
12. „Rollikai“

Atlikėjus ir jų dainas vertins profesionalų komisija: muzikos apžvalgininkas Ramūnas Zilnys, operos solistas Edmundas Seilius, dainininkė, LRT prodiuseris Audrius Giržadas bei atlikėjas, kompozitorius ir prodiuseris Linas Adomaitis, 2004-aisiais pats dalyvavęs „Eurovizijos” dainų konkurse kartu su dainininke Simona Jakubėnaite. Antroje laidoje Rositą Čivilytę pakeis žurnalistas ir muzikantas Juozas Liesis.

„Eurovizijos“ nacionalinę atranką ves jau pernai išbandyta vedėjų pora – Arūnas Valinskas ir Simona Nainė. Pirmoji nacionalinė „Eurovizijos“ atrankų laida bus transliuojama sausio 3 dieną. Jos filmavimas vyks jau artimiausią ketvirtadienį.

Po pirmosios prsistatymo laidos nekris nė vienas dalyvis, tačiau balsuoti TV žiūrovai galimybę turės. Pirmos laidos balsai bus susumuoti su antros, kurios metu vienas dalyvis jau paliks atranką. Antroje laidoje „Eurovizijos“ dalyviams teks dainuoti pasaulinius hitus. Trečioje skambės konkursinės dainos, ir dalyviai toliau kris iki finalo, kol liks tik trys laimingieji. Vienas iš jų 2015-ųjų gegužę vyks į Austrijos sostinėje, Vienoje, vyksiantį „Eurovizijos“ dainų konkursą.

Anot prodiuserio D. Kubiliaus, „Eurovizijos“ nacionalinių atrankų laidos 2015-aisiais niekuo nesiskirs nuo praėjusių metų. Pernai nusprendus pakeisti formatą, tokia idėja sėkmingai prigijo (atskirai rinkti dainą ir atlikėją). Lietuvių sugalvotu atrankų modeliu pasinaudojo ir daugiau Europos valstybių. Kiekvienas dalyvis visų nacionalinių atrankų metu turės sudainuoti po 11 dainų.

DELFI primena, kad 2014 metų nacionalinėse „Eurovizijos“ atrankose dalyvavo: Aistė Pilvelytė, Aleksandra Metalnikova, Gintė Sičiūnaitė, Ieva Zasimauskaitė, Julija Jegorova, Juozas Butnorius, Jurijus Veklenko, Justinas Lapatinskas, Kristina Radžiukynaitė, Martynas Kavaliauskas, Mia, Monika Linkytė, Neringa Šiaudikytė, „Pop Ladies“, Sasha Song, Soliaris, Tadas Vilčinskas, Vaidas Baumila, „VIG Roses“ ir Vilija Matačiūnaitė.

Po trečiosios laidos jų liko tik dešimt, kurie ir kovėsi dėl kelialapio į Danijos sostinę. Į dainų konkursą Kopenhagoje balandžio pabaigoje  išvyko Lietuvos atstovė Vilija Matačiūnaitė su savo kurta daina „Attention“. Užėmusi 11 vietą pusfinalyje, finale ji nepasirodė.

Pirmosios konkurso atrankos filmavimo akimirkos - DELFI galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (106)