„Kai pagaliau susitikome, pamaniau, kad negali tokių vyrų būti. Jis pasirodė toks rūpestingas, visada klausdavo, ar pavalgiau, ar man nieko netrūksta. Man nieko daryti nereikėjo – Ali viskuo pasirūpindavo“, – apie netikėtai surastą meilę pasakos laidos „Emigrantai“ pašnekovė.

Kristina toliau lygina abu savo vyrus: vienas elgėsi kaip tironas, o kitas – tiesiog svajonių princas: „Kai pirmas vyras nusigerdavo, jam turbūt stogelis pavažiuodavo. Yra tekę ir kreiptis į gydytojus dėl rimtų sužalojimų, mėlynes maskuotis pudromis, o dabar esu tokia laiminga, kokia dar niekada nesijaučiau.“

Dabar Kristina gyvena meilės saloje Kipre, mėgaujasi maloniu klimatu, maudynėmis jūroje ir naujo mylimojo draugija. Tačiau čia sunkumai nesibaigia: sužinojusi, kad dukra ketina tekėti už musulmono iš Pakistano, mama Kristinos išsižadėjo: neatsiliepia telefonu, nereaguoja į internetu siunčiamas dukros žinutes. Kristina labai norėtų su ja susitaikyti. Emigrantė tikisi, kad šioje laidoje mama pamatys, kaip ji laimingai gyvena, ir atleis už visus gyvenimo pasirinkimus. Kristinos istorijoje – ir daugiau fatališkų momentų. Kur šiuo metu moters vaikai? Kaip ji pabėgo nuo smurtavusio lietuvio ir ką jautė atvažiavusi pas pakistanietį, lig tol matytą tik kompiuterio ekrane? Apie visa tai – šio antradienio laidoje „Emigrantai“.

Kita laidos tema – iš lietuvių pamėgto Londono. Linksmas pasakojimas iš parduotuvės, kurioje apsipirkinėja tautiečiai. Ką žmonės perka? Kiek kainuoja lietuviškas maistas toli nuo gimtųjų namų? Kai kurios kainos pribloškia. Pavyzdžiui, už kepaliuką lietuviškos duonos emigrantai mielai moka beveik pustrečio svaro sterlingų – 2,72 EUR. Parduotuvės savininkė papasakos, kaip akimirksniu iš lentynų dingsta lietuviški sūreliai ir… Lietuvos vėliavos.

Socialinės dokumentikos laida „Emigrantai“ jau aštuntąjį sezoną per LRT rodys pačias tikriausias lietuvaičių istorijas iš gyvenimo svetur. Viso pasaulio lietuvius sujungianti laida „Emigrantai“ – jau šį antradienį, 19.30 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)