„Mus abu prirakins grandinėmis prie grotų ir nuleis į vandenį. Ir mane, ir Dianą apjuos ir surakins dešimties metrų ilgio grandinėmis“, - pasakojo Arvydas Gaičiūnas, šiuo metu intensyviai besitreniruojantis nekvėpavimo rekordui.

„Iš brolio išsiderėjau, kad manęs nesurakins antrankiais. Bijau, kad man gali pritrūkti jėgų išsilaisvinti. Todėl mano užduotis bus šiek tiek lengvesnė nei Arvydo“, - sakė Diana.

Tiesioginės „Gyvi be oro“ transliacijos metu nusileidę į baseino dugną, magai bandys pasiekti pasaulio nekvėpavimo rekordą. Magai ketina pagerinti iki šiol nesumuštą pasaulio rekordą, priklausantį Robertui Fosteriui, kuris 1959 Kanadoje nekvėpuodamas po vandeniu išbuvo 13 minučių ir 42 sekundes.

Prieš išnirdami iš vandens, magai turės sugebėti išsilaisvinti iš grandinių. „Mums reikės tiksliai suskaičiuoti savo jėgas ir pasilikti energijos atrakinti grandines. Manau, kad tai bus pats pavojingiausias dalykas šiame eksperimente. Šiam dideliam išbandymui dar reikės sutaupyti energijos“, - kalbėjo Arvydas Gaičiūnas. Pasak jo, jei kas nors atsitiktų, jie bandys duoti ženklą šalia stovinčiam asistentui, kad reikia pagalbos.

„Blogiausia būtų, jei staiga prarastumėme sąmonę. Kol mus išlaisvintų iš grandinių, praeitų laiko, o kiekviena sekundė yra lemtinga. Aišku, galėtumėme nenaudoti grandinių, bet mes įpratę stebinti pasaulį“, - sakė Diana Gaičiūnaitė.

Magai brolis ir sesuo, Diana ir Arvydas Gaičiūnai, išgarsėjo visame pasaulyje, sumušdami garsaus amerikiečių mago D. Blaine‘o rekordą. Per projektą „Užsišaldę lede“ ledo luite išbuvo ilgiau nei 63 valandas.

Projektas „Gyvi be oro“ su Arvydu ir Diana Gaičiūnais vyks birželio 16-ąją magų gimtuosiuose Druskininkuose. Tiesioginė transliacija per LNK – iš vandens pramogų parko didžiojo baseino.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją