Būdama vos dvidešimties, drabužių kūrėja I. Kvedarienė neteko savo mylimo vyro ir liko viena su dvejų metų sūneliu Jonu. Netrukus moteris ištekėjo dar kartą ir atrodė, kad po gniuždančių likimo smūgiu pagaliau pavyks atsigauti. Tačiau kaunietės laukė dar vienas smūgis. Sukūrusi naują šeimą moteris susilaukė neįgalaus sūnelio Jorio.

„Sako, jūsų vaikiukas neauga“, – jautrų interviu gyvenimo būdo laidai „Raudonas kilimas“ pradės drabužius kurianti I. Kvedarienė. Moteris prisipažins, kad laukdamasi antrojo vaikelio jautėsi labai blogai, o jos galvoje sukosi mintys, kad kažkas ne taip. Būdama šeštą mėnesį nėščia, Indrė sužinojo, kad vaikelis vystosi ne taip, kaip turėtų.

Nors šiandien I. Kvedarienė nenustoja šypsotis ir į viską žvelgia optimistiškai, tačiau tos dienos, kai gimė jos sūnelis, ji nepamirš niekada. „Man atnešė vaikiuką parodyti, bet jis buvo visas užvyniotas, matėsi tik akytės. Ir man pasakė, kaip mes lietuviškai įpratę sakyti, kad vaikas su kiškio lūpyte ir vilko gomuriuku. Ištisai verkiau. Neverkiau, o klykiau. Tai buvo man pasaulio pabaiga...“, – itin skaudžiais prisiminimais laidoje dalinsis I. Kvedarienė.

Vaikas gimė neišnešiotas, septynių mėnesių. Vos gimusiam berniukui genetikai nustatė itin retą Wolfo-Hirschhorno sindromą – apsigimimą su vadinamąja kiškio lūpa, vilko gomurį, protinį atsilikimą, sutrikusią raidą.

„Aš iš karto labai bijojau dėl protinės negalios ir kiek gyvens. Man tai buvo du svarbiausi klausimai. Pasakė, kad atsiliks, o gyvens taip, kaip normalūs žmonės. Ir daugiau aš nieko negirdėjau. Dabar jam bus septyneri metai: jis nevaikšto, nekalba... Man jis bus visą laiką mažas vaikas“, – atviro interviu metu kalbės dizainerė.

Laidos „Raudonas Kilimas“ žiūrovai sekmadienį išgirs ir dar vieną, itin atvirą garsios dainininkės Vilijos Pilibaitytės-Mios istoriją. Atlikėja atvirai papasakos apie skandalus, kurie ją persekioja pastaruosius dvejus metus bei tikins pagaliau tvirtai nusprendusi emigruoti. Atvirame interviu dainininkė atskleis, kokios veiklos imsis emigravusi.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (81)