Naujasis serialas „Namai ten, kur širdis“ nori užduoti vieną vienintelį klausimą. Pirmiausia įsivaizduokite paprastą ir ramų gyvenimą, kuris nors ir nėra tobulas, tačiau jus puikiai tenkina. Įsivaizduoti juk visai nesunku, galbūt ir patys jį gyvenate: kasdien vaikštote į mėgstamą darbą, kuris jums kartais vis tiek ištampo nervus, auginate neklaužadas vaikus, bet mažiau neklaužadas nei kitų, turite mylimą antrąją pusę. Jus supa buitinė rutina: butas, mašina, televizorius, vakarienės prie stalo, šventės, draugai, giminės, bet ji nevargina, ši rutina savotiškai maloni. Viskas galėtų būti geriau, bet galėtų būti ir daug blogiau, jūs tai suprantate.

Vieną dieną jums skambina nežinomas numeris. Tai, žinoma, savaime nėra blogai, bet jūs nemėgstame nežinomų numerių. Niekas nemėgsta. Nežinomybė gąsdina, ji griauna pagrindą po kojomis. Atsiliepiate ir iškart to pasigailite. Skambina iš ligoninės – jūsų vyras pateko į sunkią avariją. Taip pat ir jūsų sesuo. Jums pradeda drebėti rankos, baimės šiurpuliai raižo pilvą, bandote giliai įkvėpti, bet oras taip ir nepasiekia jūsų plaučių. Tačiau tuo pačiu suvokiate, jog kažkas čia ne vietoje. Tiesa trenkia kaip kūjis – jūsų vyras ir jūsų sesuo jau kelis metus turėjo romaną.

Taigi klausimas toks: ką darytumėt jūs? Į šį klausimą turi atsakyti „Namai ten, kur širdis“ herojė Vilija, kurią vaidina žinoma teatro ir televizijos aktorė Jūratė Vilūnaitė. O Vilija, patyrusi tokius likimo smūgius, nusprendžia trumpam nuo visko pabėgti. Ji grįžta į gimtąjį kaimą, kuriame bando sulipdyti sudužusį gyvenimą, tačiau Vilijos priešai yra pasiruošę neduoti jai ramybės. Tačiau ne viskas taip niūru, nes horizonte pasirodo ir naujos meilės žiburiai.

„Man patinka jos pasirinkimai, aš manau, kad elgčiausi ir bendraučiau su aplinkiniais taip pat, - atsako aktorė Jūratė Viliūnaitė, paklausta, kaip elgtųsi papuolusi į savo veikėjos padėtį. - Man atrodo, kad ji labai stipri ir garbinga“. Aktorė mano, kad tai - serialas apie nežinomybę ir pasimetimą, tačiau pirmiausia – apie ištikimybę sau, savęs atradimą ir žmonių santykius. „Vilija susiduria su pačiomis įdomiausiomis, sudėtingiausiomis situacijomis ir turi jas kažkaip išspręsti, tai patirti labai įdomu“, - atskleidžia Jūratė.

Vilija apsigyvena pas žmogų, su kuriuo, pasak aktorės, tuo metu ją sieja stipriausias ryšys – savo mamą Danutę (aktorė Milė Šablauskaitė). Tačiau netrukus įsiplieskia seniai pamiršti, tačiau neužgesę santykiai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją