Mokslininkai kalba apie rimtus atradimus, o kartu prisimena ir savo asmenines patirtis. „Jėgos vietos” yra pirmoji televizijos laida, kur apie vaiduoklius pasakos istorijos profesorius ar naktinį košmarą kasinėjimų vietoje prisimins žymus archeologas, mokslų daktaras.

Visa tai – prieskoniai laidoje, kuri kalba apie svarbiausius senosios baltų kultūros ir religijos aspektus. Piliakalniai, Alkai, Šventaragiai, paleoastronominės stebyklos, povandeninės gyvenvietės – mūsų protėvių pasaulis buvo įvairus ir turtingas. Daugelis turtų jau prarasta, kai kuriuos iš mūsų atėmė, tačiau kai ką dar pavyksta atkurti ir sugražinti teisėton vieton. Tarsi Vilniaus Gedimino kalnas, kuris, iškirtus medžius ir krūmus, atsivėrė visa savo didybe.

„Jėgos vietos” yra bandymas kalbėti apie mūsų atmintį. Kuriant šį projektą, buvo sukurta jungtinė kultūros laidų ir televizinės publicistikos komanda. Ciklo idėjos autorius Rytis Zemkauskas, redaktorė J. Pridotkaitė.

Lankydamiesi jėgos vietose, išgirsime ir tikrą pagonišką sunkųjį roką. „Jėgos vietų” projekto idėją neblogai susumuoja ši ištrauka grupės „Obtest” dainos „Apeigos”:

Tiesiai į dangų krinta iš rankų,
Tik nespėja akis sužiūrėt…
Kyla it liepsnos užkeikimai ir burtai,

Tylomis tolimos praeities…

Pirmoji projekto laida „Kernavė” - jau rugsėjo 8-ąją, sekmadienį 21.35 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)